• U bent ingelogd als:

DHSC 1 klimt op de ranglijst na derde zege op rij

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In een ongewijzigde formatie ten opzichte van de twee weken daarvoor traden de mannen van trainer John Vink afgelopen zaterdag aan tegen hsv De Zuidvogels in Huizen.

Nadat DHSC al in een eerder stadium van de competitie een puntje weg nam bij de andere Huizense buurman schoten Mitch van der Vlist en Faissal Kaouas in de slotfase van de wedstrijd de club uit Ondiep naar winst.

De basis van deze overwinning werd gelegd in de eerste helft, waarin de wedstrijd op en neer golfde en er bij Zuidvogels met krachten werd gesmeten. Deze krachten werden, zoals gezegd, node gemist in de slotfase, nadat Zuidvogels daarvoor op 2-2 was gekomen en DHSC met frisse wissels de wedstrijd weer kantelde in hun voordeel.

DHSC had in de eerste helft via Berry van ‘t Land en Genaro Snijders een 2-0 voorsprong genomen. Berry reageerde attent nadat de Zuidvogels keeper een indraaiende voorzet los liet en Genaro speelde zich met zijn snelheid en doorzettingsvermogen vrij en rondde de 1-tegen-1 met de keeper af met een goal in het dak van het doel.
Deed Zuidvogels niet mee? Het tegendeel is waar. De Huizense formatie bleef knokken, soms iets te letterlijk, voor een goed resultaat. Lang kon keeper Niels Willemse de ballen uit zijn doel ranselen, maar diep in de blessuretijd moest hij zijn hoofd buigen bij niet doortastend en resoluut verdedigen van de Ondiep club.

Beide clubs gingen dus rusten met een voorsprong voor DHSC van 2-1, waarbij het chagrijn na de late 2-1 toch voelbaar was bij de spelers en staf van DHSC. Het omgekeerde was merkzaam bij de Zuidvogels spelers. Nadat Willemse al een paar keer reddend had opgetreden kwam Zuidvogels na de thee op 2-2 na defensief geschutter.

Van 0-2 naar 2-2 en de energie die dat had gekost bleek toch iets te veel van het goede voor Zuidvogels. De pijp raakte wat leeg en door frisse spelers in te brengen door John Vink kantelde de wedstrijd weer naar Utrechts voordeel. Met een 2-4 einduitslag tot gevolg.

Met 9 punten uit de laatste 3 wedstrijden, een doelsaldo van 12 voor en 2 tegen, het spelplezier wat de spelers uitstralen, de soms ragfijne combinaties, de snelheid binnen de ploeg en de brede bank, kan DHSC zaterdag a.s. 2018 positief afsluiten en goede zaken doen in de tweede periode. Zien we u zaterdag bij DHSC? U bent van harte welkom!

Verslag Ronald Evers.

Geef een reactie