• U bent ingelogd als:

DFS verslikt zich in FC Breukelen en verspeelt koppositie.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Oud doelman Martin Turksma (44) verrichte heldendaden

Bron website DFS
Foto´s Nico van Stroe van FC Breukelen

Vanmiddag stond de wedstrijd tegen FC Breukelen op het programma.

Opstelling DFS Opheusden: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Bjorn Cuperus, Rody van Osenbruggen (46. Ted Heijckmann/87 Melvin van Osenbruggen), Sebastiaan Kolff, Luciën Dors, Ali Edan, Rutger Worm, Elvin Hardeveld (75.Brayton Biekman), Mike Louwaars.

Na zeven overwinningen op een rij ging DFS vanmiddag onderuit tegen FC Breukelen. Omdat het hoofdveld niet bespeelbaar was werd er gespeeld op het kunstgrasveld van de thuisploeg.

DFS verloor de wedstrijd vooral in de eerste helft waarin men zich geen raad wist met de snelle flankspelers van de gastheren. DFS mocht het spel bepalen, maar het gevaar en de kansen waren voor de thuisploeg. Bij balverlies van DFS werd de bal direct diep gespeeld op de razendsnelle De Zwart die keer op keer de DFS defensie zijn hielen liet zien. Nadat doelman Veeneman in de eerste vijf minuten twee keer een tegendoelpunt voorkwam zag DFS een voorzet van Davelaar via de handen van doelman Turksma maar net overgaan. De grootste kans voor DFS ontstond rond de twaalfde minuut. Een snel genomen vrije trap van Kolff op Hardeveld werd door de laatste ingeschoten. Met zijn voet voorkwam de vierenveertigjarige doelman Turksma een tegendoelpunt. Uit de hierop volgende corner bracht Cuperus de bal terug voor het doel waarna Van Walsem de bal op de lat kopte. De afvallende bal werd daarna door Kolff tegen een verdediger van de thuisploeg opgeschoten. Nadat DFS een tegenstoot na balverlies onzorgvuldig uitspeelde werd de thuisploeg enkele keren gevaarlijk via de tegenstoot. DFS was in de eerste helft ook zeer onnauwkeurig in de passing en de voorsprong voor de thuisploeg was dan ook niet verrassend. Na een schot in de korte hoek van Kops moest Veeneman capituleren, 1-0 Niet veel later flitste De Zwart weer langs de DFS back en zag hij zijn inzet nog knap gekeerd worden door Veeneman. De rebound werd echter wel door hem verzilverd, 2-0. DFS strafte daarna nog bijna geklungel in de defensie van de thuisploeg af. Helaas verdween de inzet van Hardeveld rakelings naast het doel. Nadat Veeneman de genadeklap voor de rust na wederom een actie van De Zwart voorkwam ging DFS rusten met een 2-0 achterstand.

In de tweede helft tapte DFS uit een ander vaatje. Aanvaller Heijckmann kwam in de ploeg voor linksback Rody van Osenbruggen en DFS liet de bal nu wel goed rondgaan. Na een slalom van Mike Louwaars voorkwam doelman Turksma met een prima redding de aansluitingstreffer. Via wie anders dan plaaggeest De Zwart trof FC Breukelen de buitenkant van de paal. Even later keerde de spanning in de wedstrijd helemaal terug. Hardeveld trof met een schuiver de paal waarna de inzet van Kolff voor de voeten kwam van Heijckmann die de bal hoog tegen de touwen joeg, 2-1. DFS drukte de thuisploeg terug en ging vol overtuiging op jacht naar de gelijkmaker. Vlak na de 2-1 zag Heijckmann zijn kopbal maar net door doelman Turksma overgetikt worden. Dors joeg een afvallende bal vanuit een vrije trap nog hard over. Inmiddels was Biekman in het veld gekomen voor de gekwetste Hardeveld. Het zat DFS in deze fase niet bepaald mee. Davelaar schoot de bal keihard op de lat waarna Worm zijn kopbal rakelings naast zag verdwijnen. In de slotfase viel voor DFS definitief het doek toen De Zwart er als de kippen bij was om een fout van Cuperus af te straffen, 3-1. Bij DFS viel daarna de ingevallen Heijckmann weer geblesseerd uit en werd hij vervangen door Melvin van Osenbruggen. De wedstrijd was na de 3-1 gespeeld en zo moest DFS genoegen nemen met een kostbare nederlaag in de titelrace met Sliedrecht.

Maar niet getreurd mannen! Gewoon de draad volgende week weer oppakken tegen GDC. Er is nog niets verloren! We gaan, met de steun van de vandaag weer massaal aanwezige 12de Kjel, de jacht op koploper Sliedrecht weer openen.