• U bent ingelogd als:

DFS ontsnapt op de valreep aan puntverlies tegen Montfoort

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bron: DFS

Vanmiddag stond de wedstrijd tegen vv Montfoort op het programma.

Opstelling DFS Opheusden: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Rick van Walsem, Bjorn Cuperus, David Magee, Sebastiaan Kolff, Luciën Dors, Ali Edan, Ted Heijckmann, Rutger Worm, Mike Louwaars (63.Brayton Biekman)

Ook vandaag was het bepaald niet sprankelend wat DFS de toeschouwers voorschotelde. Beide ploegen waren slordig in balbezit en heel veel echte kansen waren er voor beide doelen niet te tellen vanmiddag.

Na zes minuten kwamen de bezoekers na een mooie aanval op voorsprong toen Nick van Luinen op fraaie wijze de bal tegen de touwen schoot. Montfoort hanteerde voornamelijk de lange bal op de spits om van daaruit te gaan voetballen. Door slordig balverlies aan DFS kant konden de bezoekers een aantal keer gevaarlijk de tegenaanval zoeken, die gelukkig steeds tijdig door de DFS defensie onschadelijk gemaakt konden worden. Magee schoot namens de thuisploeg een keer hard naast. Nadat aan de andere kant een bal via een verdediger van DFS overvloog kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte. Mike Louwaars speelde de bal in één keer door op Heijckmann die daarna de bal panklaar neerlegde voor Edan die daarop de gelijkmaker binnenschoot, 1-1 In deze fase drukte DFS de bezoekers achteruit en creëerde men een aantal halve mogelijkheden. De grootste was voor Mike Louwaars die met een hard schot doelman Vianen onder vuur nam. Met een prima save voorkwam doelman Vianen een achterstand voor zijn ploeg bij de rust.

In de tweede helft mocht DFS het spel maken terwijl The Orange Machine op een tegenstoot loerde. Het spel bleef aan beide kanten zeer onnauwkeurig en er was dan ook niet veel te beleven langs de lijn. Melvin van Osenbruggen schoot een keer voorlangs terwijl Van Luinen een bal namens Montfoort in het zijnet schoot. Bij DFS kwam Biekman intussen de gekwetste Mike Louwaars aflossen binnen de krijtlijnen. Nadat een aantal kleine mogelijkheden voor de thuisploeg niets opleverde kreeg Roelofs namens Montfoort een grote kans, die gelukkig voor DFS over de goal van doelman Veeneman geschoten werd. Nadat een solo van Magee in de Montfoortse defensie gesmoord werd kwam DFS acht minuten voor tijd toch op voorsprong. Na een weggewerkte corner bracht Kolff de bal opnieuw voor de goal waarna Melvin van Osenbruggen op fraaie wijze de voorsprong binnenkopte, 2-1. Aan DFS kant liep Van Walsem nog tegen een gele kaart op die hem een schorsing voor de volgende wedstrijd oplevert. Twee minuten voor tijd kregen de bezoekers een wat makkelijk gegeven vrije trap die door Lassooij op schitterende wijze vol in de kruising werd geschoten. En zo leek DFS voor de tweede keer in een thuiswedstrijd in de slotfase de volle buit in de vorm van drie punten uit handen te geven. In de vijfde minuut van de blessuretijd sloeg DFS echter alsnog toe. Goudhaantje Melvin van Osenbruggen nam een afvallende bal op zijn slof en zag deze via een tegenstander en de binnenkant van de paal heerlijk binnenvliegen, 3-2 Niet veel later klonk het eindsignaal voor iedereen die DFS lief heeft als muziek in de oren. Met een zucht van verlichting constateerde men langs de lijn dat men door deze ontsnapping mee blijft doen in de titelrace met Sliedrecht.

Volgende week staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. DFS neemt het dan om 14:30 uur op tegen Woudenberg.