• U bent ingelogd als:

DEV- SEC 0-0

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Minimaal een punt wegnemen uit Doorn was de opdracht en wanneer dat lukt is de missie geslaagd! In de opstelling moest hier en daar nog wat geschoven worden maar in het veld was daar weinig van te merken. SEC begon goed aan de wedstrijd maar was helaas onzuiver in de laatste pass rond het 16 meter gebied van DEV.

DEV probeerde SEC te verrassen via de lange bal van hun nummer 4 op de buitenspelers maar dat waren deze wedstrijd figuranten! Clubtopscorer aller tijden Tim Kas, lag helemaal aan banden bij Max Wolfsen en later bij Marc Schimmel. Ook de andere snelle buitenspeler kwam er vandaag niet aan te pas. Dat beide gewisseld werden in de 2e helft zegt genoeg! Groot compliment voor de 17 jarige Max Wolfsen en Marc Schimmel. Marc heeft twee jaar niet gevoetbald door een kruisband operatie.

DEV was gisteren Rick Andeweg! De opbouw bij DEV begint bij hun laatste man nummer 4 die het liefste de slimme Rick Andeweg aanspeelt. Deze routinier is ver weg de beste speler bij DEV. De informatie die vooraf was verkregen klopte als een bus, de beste linie is de voorste linie bij DEV.

In de 22ste minuut ging bij SEC de bal op de stip omdat Rick Andeweg zich slim liet vallen in het 16 meter gebied. Tim Kas mocht plaats nemen achter de bal maar schoot de bal links naast het doel van Damion Breukers. Deze topper verdient een groot compliment want nog geen 30 minuten voor de wedstrijd stond hij in de wc over te geven en was zo ziek als een hond maar wilde het team niet laten zakken.

In de 37e minuut kreeg Renzo Krol zijn eerste gele kaart voor een overtreding maar wat heb ik genoten van dat baasje! Hiervoor had aanvoerder Stefan Jak al geblesseerd het veld moeten verlaten. Sonny Ribberink nam de aanvoerdersband over en kreeg zijn maatje Berry vd Voorst in het veld als voorstopper. DEV was in deze fase de betere ploeg maar Damion Breukers gaf geen krimp!

In de tweede helft begon DEV wat meer van eigen helft af te komen en probeerde SEC eerder in de opbouw te verstoren. De kansen die hier uit voort kwamen waren in deze fase niet de verdienste van DEV maar meer door toedoen van SEC zelf. SEC kwam in deze fase een paar keer goed weg mede door het goede keeperswerk van Damion Breukers.

Maar het was bekend dat de laatste linie van DEV niet al te snel is en zeker niet het centrale duo dus doordat DEV meer van eigen helft kwam, ontstond er veel ruimte achter hun laatste linie! In de 56e minuut had Joey vd Bedem zijn eerste gele kaart ontvangen en hing zijn 2e voor praten in de lucht! Daniel Groen, die de hele week niet had kunnen trainen, kwam voor hem in het veld! In de laatste 15 minuten van de wedstrijd noteerde SEC 4 opgelegde kansen maar stond de goede en zeker ook sportieve keeper van DEV een stunt in de weg (kopbal Berry vd Voorst, Daniel Groen twee keer alleen op keeper af en Ethan vd Klok alleen op keeper af).

In de 42e minuut moest Renzo Krol het veld verlaten met zijn tweede gele kaart maar wat heeft dat ventje gewerkt zeg! In de 44e minuut kreeg ook Marc Schimmel een gele kaart en in 52e minuut Ethan vd Klok die even aan de noodrem moest trekken en hiermee een uitbraak van DEV voorkwam. De goed fluitende scheidsrechter liet 10 minuut langer doorspelen maar SEC gaf geen krimp, wat een karakter! Een zieke Damion Breukers op de goal die in de tweede helft schitterend een bal van 1 meter afstand uit zijn doel wist te ranselen maar wat dacht je van Zarko Ristic! Zijn eerst wedstrijd sinds april 2016 en slechts drie trainingen in de benen maar wat een inzet 90 minuten lang.

Het mooiste compliment was na afloop van de aanvoerder en tevens keeper van DEV die ons complimenteerden met onze inzet en teamgeest waarin die aangaf dat zijn eigen ploeg daar nog wat van kon leren. De ontvangst na afloop in de kantine bij DEV was hartelijk en kreeg SEC een grote schaal hapjes uitgereikt, onze dank hiervoor!

Zaterdag mogen we titelkandidaat Odysseus ontvangen!