• U bent ingelogd als:

DEV Doorn verslaat koploper op ‘ De Uithof ’

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

DEV Doorn verslaat koploper op “De Uithof”

In deze nog jonge competitie had Odysseus, de studentenvereniging uit Utrecht nog alles gewonnen. DEV leek dus een zware middag tegemoet te gaan op het troosteloze veld op De Uithof. Niets was echte minder waar want de zeer geconcentreerd spelende doornaars haalden een volkomen terechte zege. Het enige verwijt wat je zou kunnen maken, was dat de wedstrijd niet eerder beslist werd.

In de tweede minuut kreeg DEV op een mooie plek al een vrije trap, die door Jordy Godee over geknald werd. Marijn de Graaf was op rechts nauwelijks af te stoppen en van zijn voet kwamen talrijke voorzetten. In de zestiende minuut kapte Marijn tot twee keer toe zijn man uit en zijn voorzet werd door Tim Kas beheerst in een doelpunt omgezet.

Odysseus kwam daarna beter in het spel. André Nell moest al gauw een aantal keren redding brengen en bewees daarmee dat DEV inderdaad over twee uitstekende keepers beschikt. DEV nam het stokje weer over en broertje Martin Nell kreeg een mooie kans, die door de verdediging van de Utrechters onschadelijk werd gemaakt. Met kunst en vliegwerk wisten de studenten hun doel verder schoon te houden. In die fase ontstonden verschillende hachelijke situaties in hun doelgebied. De 0-1 ruststand was dan ook een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld.

 

In de rust werd de tactische bespreking van DEV op een stukje gras achter een van de doelen gehouden, omdat men zowat een fiets nodig had om bij gebruik van de kleedgelegenheden het veld weer tijdig voor de tweede helft te bereiken. Al gauw in die tweede helft raakte Patrick Schrooten geblesseerd. Hij werd vervangen door Jordy Witbreuk. Goed om te zien dat deze A-junior moeiteloos kan meedraaien. Na een kwartier betaalde deze wissel zich bijna uit toen een goed schot van Jordy met een uiterste krachtsinspanning door de keeper gestopt kon worden en kort daarna gebeurde precies hetzelfde. Ondertussen raakte de spits van Odysseus koppende de lat boven Anderé Nell. Voor Jordy was het vervolgens driemaal scheepsrecht want na een voorzet van Tim Kas schoot hij de 0-2 op het scorebord.

Kennelijk vond de scheidsrechter vervolgens dat toneelstukjes beloond moesten worden, want een prachtige duik van een van de spitsen na een duel met André Nell werd omgezet in een penalty. 1-2. Odysseus rook dat er wellicht toch resultaat uit deze wedstrijd gehaald kon worden want een paar aanvallen golfden op het doel van DEV. Inmiddels was Martin Nell vervangen door Job Demmers. Een kwartier voor tijd werd een verre hoge trap door de lange spits koppend in een doelpunt omgezet. 2-2. De kleinere Niek van Schaffelaar, die na het uitvallen van Patrick Schrooten als stopper werd geposteerd had het daar moeilijk met de lengte van de voorwaartsen van Odysseus. Terecht dat trainer Michel van Aken hem weer naar het middenveld dirigeerde, waar hij verder ging met een uitstekende wedstrijd. Paul Okkersen nam vervolgens de plaats achterin over en vanaf dat moment deelde DEV de lakens weer uit. Ook nu kon de thuisclub met moeite het doel schoonhouden. Met name een vliegend schot van Marijn de Graaf werd door een verdediger op de doellijn gestopt.

Uiteindelijk schoot Tim Kas op slag van tijd de 2-3 binnen. Als beloning kreeg hij een publiekswissel waarna Ron Middelkoop ook nog de wedstrijdpremie kon opstrijken.

Opstelling DEV Doorn

Doel: Andre Nell

Achter: Chris Stuy, Patrick Schrooten (Jordy Witbreuk), Jordy Godee, Eddy Caree

Midden: Pieter Hegger, Niek van Scaffelaar,Paul Okkersen

Voor: Martin Nell (Job Demmers) Tim Kas ( Ron van Middelkoop