• U bent ingelogd als:

DEV Doorn verliest binnen een half uur

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op zaterdag 18 februari was DEV Doorn te gast bij DOSC uit Den Dolder. Voor de toeschouwers was het prima vertoeven onder een heerlijk voorjaarszonnetje. In de aanloop naar de wedstrijd had coach Michel van Aken de nodige hoofdbrekers. Maar liefst zes spelers verschenen om uiteenlopende redenen niet op het wedstrijdformulier. Met een selectie van 14 spelers, waarvan twee doelmannen, werd er afgereisd naar het Dolderse.

Beide ploegen begonnen weifelend aan de wedstrijd op het hobbelige veld. DOSC liet DEV Doorn komen en gokte op de counter. En hoe! Binnen een half uur hadden de gastheren de mannen uit Doorn op de rug liggen. In de vijfde minuut was het al raak. DEV Doorn dacht aan een aanval te beginnen, leed balverlies en meteen werd de snelle linkerspits gezocht. Zijn afgemeten voorzet werd feilloos binnengeknikt door de bonkige, maar uitstekende, spits. 1-0. In de 13e minuut een vergelijkbare situatie. Weer werd een aanval van de Doornaars onderbroken, maar ditmaal werd de rechterspits gelanceerd. Doelman Andre Nell pareerde in eerste instantie zijn inzet, maar de bal viel precies voor de voeten van een meegelopen DOSC speler die beheersd afrondde. 2-0. In de 27e minuut werd het leed nog groter. Wederom liep DEV Doorn in het mes. 3-0. De Doornse formatie was duidelijk aangeslagen en leek rijp voor de sloop. Gaandeweg de eerste helft begon de ploeg zich echter te herpakken. Op slag van rust kreeg DEV Doorn nog een tik te verwerken en werd de rust bereikt met een 4-0 achterstand.

Met de nodige omzettingen werd er begonnen aan de tweede helft. DEV Doorn stond beter en zocht de aanval. In de 50e minuut leverde dit een strafschop op. Marijn de Graaf ging op wilskracht het strafschopgebied in en werd overduidelijk gehaakt. De uitstekend leidende arbiter Smith wees resoluut naar de stip. Tim Kas schoot vervolgens de bal onberispelijk achter de Dolderse goalie. 4-1. Het was bewonderenswaardig om te zien hoeveel energie DEV Doorn in de wedstrijd bleef steken en bleef geloven in een resultaat. In de 74e minuut werd de marge verkleind tot twee. Marijn de Graaf ging weer goed door en schoof bekeken de bal in het doel. 4-2. In het laatste kwartier probeerden de ploegen het nog wel, maar echte kansen waren er aan beide kanten niet meer te noteren. Het publiek was wel getuige van het debuut van de 17 jarige Beau van Ede die overigens prima inviel.

Volgende week wacht ons vlaggenschip een cruciaal duel in de strijd tegen degradatie. Op zaterdag 25 februari wordt er om 14.30 uur in Soest afgetrapt tegen hekkensluiter SEC. Wij hopen dat de Doornse aanhang in grote getale aanwezig zal zijn om onze mannen te steunen.

Opstelling DEV :Andre Nell; Christiaan Stuy, Romek van Deursen, Wesley de Jong (Rick Andeweg), Pieter Hegger; Stefan Prij, Marijn de Graaf, Jordi Witbreuk; Tim Kas, Niek van Schaffelaar, Job Demmers (Beau van Ede)