• U bent ingelogd als:

DEV Doorn periodekampioen tegen FC Lienden

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Het duel tussen DEV Doorn en FC Lienden op zaterdag, 24 februari 2018 stond niet alleen in het teken van de koppositie in de vierde klasse H, maar ook van het kampioenschap van de eerste periode. Voor Lienden was er alles aan gelegen om de wedstrijd in Doorn te winnen. De op de tweede plaats staande Liendenaren zouden dan de achterstand op de koploper DEV verkleinen, maar konden zich ook tot periodekampioen kronen. De Doornaren hielden echter stand: 2-2.

Zowel bij DEV Doorn als Lienden was er een aantal spelers vanwege vakantie afwezig. Zo kon de Doornse trainer Michel van Aken niet beschikken over Kelvin de Haan, Pieter Hegger en Piet Verschoor, zodat de verwachtingen aan Doornse kant niet al te hoog gespannen waren.

Niettemin kwamen de Doornaren goed uit de startblokken. Al in de negende minuut bood de gevaarlijke Doornse aanvalsleider Marijn de Graaf rechtsbuiten Ross van der Wulp de mogelijkheid om DEV naar een 1-0 voorsprong te schieten. De voorsprong hield echter niet lang stand. In de zestiende minuut kon Tries van Blijderveen profiteren van een onachtzaamheid in de Doornse defensie (1-1). Een blessure van Marijn de Graaf – die overigens wel kon doorspelen, zij het met moeite – vormde het begin van een sterker wordend Lienden. Daar waar DEV Doorn in de eerste twintig minuten de overhand had, kroop er angst in de Doornse ploeg en kwam de wedstrijd meer in evenwicht. De keepers Marcel Laros (DEV Doorn) en Richard Weiman (Lienden) hadden echter weinig moeite om hun doel schoon te houden. Er werd in de eerste helft dan ook niet meer gescoord.

Ook in de tweede helft gaven beide teams elkaar weinig toe. Toen Colin Houth Lienden na een kwartier naar een voorsprong schoot (1-2) zag het er echter somber voor de Doornaren uit, vooral omdat het voor de Doornaren lastig bleek om kansen te creëren. De aanvallen van Lienden zagen er wat gevaarlijker uit, maar het centrale Doornse verdedigingsduo, Paul Okkersen en Niek van Schaffelaar (ex Vitesse) beschikt over zoveel kwaliteit en rust dat keeper Laros een niet al te drukke middag had.

De gelijkmaker kwam enigszins uit de lucht vallen. Een kwartier voor tijd leverde een overtreding op Marijn de Graaf in het Liendense strafschopgebied voor DEV een penalty op. Niek van Schaffelaar bleef ook in deze situatie de rust zelve: 2-2.

De slotfase was bloedstollend. Beide teams probeerden alsnog de winst binnen te halen, maar Laros en Weiman gaven geen krimp: 2-2. Met deze eindstand deden de Doornaren de beste zaken. Zij blijven immers koploper en behaalden tegelijkertijd het periodekampioenschap. Dit laatste geeft recht op deelname aan de nacompetitie.

DEV Doorn 1 – FC Lienden 1  2-2 (1-1)

Doelpuntenmakers:

DEV Doorn: Ross van der Wulp (9e minuut) en Niek van Schaffelaar (74)

FC Lienden: Tries van Blijderveen (16) en Colin Houth (58)

Opstelling DEV Doorn:

Marcel Laros; Patrick Schrooten, Paul Okkersen, Niek van Schaffelaar en Christiaan Stuy (Nick van der Wulp); Stefan Prij, Simon Böhmer en Beau van Ede; Ross van der Wulp (Tim Werkhoven), Marijn de Graaf en Tim Kas (Rahem Pabai).