• U bent ingelogd als:

DEV Doorn pakt punt bij koploper IJFC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op zaterdag 26 november was DEV Doorn te gast bij koploper IJFC. De gastheren waren flitsend begonnen aan de competitie, maar de laatste weken lijkt er zand in de motor te zitten bij de ploeg van van Herpen. DEV Doorn zit daarentegen in de spreekwoordelijke hoek waar de klappen vallen. De gehavende ploeg van van Aken kon wel moed putten uit de laatste wedstrijd tegen Benschop.

De meegereisde supporters van DEV Doorn keken vreemd op toen de ploegen het veld opkwamen. Scheidsrechter Appel bleek het rood-witte tenue van DEV Doorn niet te kunnen onderscheiden van het blauw-witte tenue van IJFC. Hierdoor trad de Doornse formatie aan in het gele reserve tenue van IJFC. DEV Doorn begon verrassend sterk tegen de koploper. Brutaal werden de gastheren terug gedrukt en straalde DEV Doorn uit dat ze gekomen waren voor een goed resultaat. Toch kwam IJFC in 9e minuut op voorsprong. Een slordigheidje in de defensie werd kwam de mannen uit Doorn duur te staan. Een ogenschijnlijk simpele breedte pass werd in de schoenen geschoven bij de rechtsbuiten van IJFC. Het vlammende schot werd met een katachtige reflex van doelman Andre Nell naar de zijkant gebokst en belandde voor de voeten van de linksbuiten. Hij haalde uit, raakte de bal volledig verkeerd, schoot per ongeluk tegen zijn teamgenoot aan, waarna de bal in het Doornse doel verdween. 1-0. DEV Doorn was geenszins aangeslagen. Met enorm veel strijd en passie ging de ploeg op jacht naar de gelijkmaker. DEV Doorn drong aan en werd steeds gevaarlijker. Normaal gesproken reageren we niet tegenstanders, maar de assistent van dienst maakte het wel heel bont. Tot drie keer toe vlagde hij, volledig ten onrechte, een kansrijke situatie af en hield zijn ploeg hiermee op de been. Bij de vierde keer, wat overigens wel op buitenspel leek, liet de utstekende leidende Appel hem staan. Rick Andeweg mocht door, maar werd naar de zijkant gedreven. Hij probeerde weg te draaien bij zijn tegenstander, maar werd onreglementair gestuit. Strafschop in de 36e minuut. Tim Kas liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot onberispelijk binnen. 1-1. Dit bleek tevens de ruststand te zijn.

Na rust een ander spelbeeld. Zoals verwacht kwam IJFC furieus uit de startblokken en DEV Doorn moest terug. Via de rappe buitenspelers probeerden ze de Doornse muur te slechten. De verdediging van DEV Doorn gaf geen krimp. Met name Pieter Hegger en Kelvin de Haan speelden een ijzersterke wedstrijd. IJFC bleef vol gas de aanval zoeken, kreeg een aantal mogelijkheden, maar troffen telkens een scherp keepende Nell op hun weg. Gaandeweg zag je de wanhoop in de ploeg van IJFC sluipen. Het spel werd slordiger en het overleg was compleet weg. Dit was absoluut de verdienste van het zeer gedisciplineerde spel van DEV Doorn. Halverwege de tweede helft kwamen de gasten steeds meer onder de druk uit en loerde het op een uitval. Dit werd een aantal keer prima uitgevoerd, maar leverde helaas niet het gewenste resultaat op. Dit was het sein voor van Herpen om met vier spitsen te gaan spelen. DEV Doorn moest wederom terug, er kwamen kansen voor de gastheren, maar de voorwaartsen van IJFC waren wel erg onrustig in de afwerking. De beste kans was voor DEV Doorn. In de 83e minuut ging Marijn de Graaf op pure wilskracht goed door, draaide weg bij zijn tegenstander en zocht de korte hoek. Zijn inzet werd helaas ternauwernood onschadelijk gemaakt door de doelman van IJFC. In de slotfase was het billenknijpen voor DEV Doorn, maar uiteindelijk werd het verdiende punt over de streep getrokken.

Volgende week speelt ons vlaggenschip opnieuw een uitwedstrijd. Deze keer is de nummer twee Jonathan de tegenstander. De aftrap in Zeist is om 14.30 uur.

Opstelling DEV Doorn:

Andre Nell; Kelvin de Haan, Jordy Godee, Paul Okkersen, Pieter Hegger; Stefan Prij, Marijn de Graaf, Niek van Schaffelaar; Tim Kas, Rick Andeweg (Tim Werkhoven), Job Demmers (Wesley de Jong)