• U bent ingelogd als:

DEV Doorn op karakter door in beker

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Vrijdagavond was de voltallige selectie van DEV 1 aanwezig bij de bruiloft van keeper Mark Sluis met zijn Janou. Het was vooraf vooral de bedoeling om te genieten van dit geweldige moment en niet te veel bezig te zijn met de laatste wedstrijd in de bekerpoule. Die wedstrijd was zaterdagmiddag in Rhenen tegen Candia ’66. Alleen een overwinning zal plaatsing betekenen voor de volgende ronde in de beker. En ook in Doorn weet men dat dit de snelste weg is naar Europees voetbal.

Even terug naar de vrijdagavond. De opdracht om er een geweldig feest van te maken was glansrijk geslaagd. Ondanks dat het merendeel van het team meedeed aan een vooraf geoefende openingsdans en dat menigeen het flesje water en paracetamol die na afloop werden uitgereikt, meer dan nodig had, was iedereen keurig op tijd en zonder pijnlijke voeten bij de bespreking. Na het bespreken van alle mooie momenten van het bruiloftsfeest en de tactiek van de aankomende wedstrijd, ging de groep naar Rhenen. Waar sommigen het zwaar hadden bij het aantrekken van de voetbalschoenen en anderen naar adem hapten in de warming-up, stond er vanaf minuut 1 weer een team die wilde winnen. Na 7 minuten hakte Rick Andeweg op aangeven van de ijverige Tim Kas de 0-1 binnen.

Nadat Candia ’66 vlak hierna de gelijkmaker op het scorebord noteerde, scoorde Marijn de Graaf beheerst de 1-2. In de tweede helft wist Tim Kas aan de verdediging te ontsnappen en hij schoot keurig de 1-3 binnen. De piepjonge maar dominante scheidsrechter met dito armbewegingen gaf hierna geheel onnodig een penalty aan de thuisploeg voor vermeend hands. Het werd 2-3 en de leidsjongen liet nog even doorspelen want de zon scheen nog flink en hij wist dat hij voor het donker thuis moest zijn. Nadat André Nell de laatste redding bracht klonken er drie ferme fluitsignalen en was de wedstrijd ten einde. DEV Doorn gaat in de bak met warme en koude ballen bij de loting van de volgende bekerronde. Volgende week start de competitie met een thuiswedstrijd tegen SEC. Kom allen kijken want DEV Doorn heeft laten zien dat ze klaar zijn voor de competitie!