• U bent ingelogd als:

DEV Doorn onderuit in derby tegen FC Driebergen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Driebergen vormde het decor voor de Heuvelrug derby tussen FC Driebergen en DEV Doorn. De gastheren willen graag een stapje omhoog maken, hebben daarom deze zomer een heel echelon aan nieuwe spelers ingevlogen waardoor de derby een hoog “Doorn” gehalte kende. In het begin werd meteen duidelijk dat FC Driebergen voor de winst ging. Met een hoop energie en vooral fysieke kracht werd de strijd aangebonden. DEV Doorn was duidelijk onder de indruk van al dat geweld. Totaal onnodig na de resultaten van de afgelopen weken. Dat na een kwartier de score werd geopend lag in de lijn der verwachtingen. Een miscommunicatie in de defensie werd genadeloos afgestraft door FC Driebergen: 1-0. DEV Doorn was behoorlijk aangeslagen, maar probeerde zich in de wedstrijd te hijsen. Gaandeweg de eerste helft kregen de bezoekers dan ook meer grip op het duel. Het resulteerde in wat speldenprikjes van de kant van DEV Doorn. Tegen het eind van het eerste bedrijf golfde het spel wat op een neer zonder noemenswaardige kansen. In de rust greep trainer Michel van Aken in.

Hij haalde Stefan Prij en Jordi Witbreuk naar de kant en posteerde Marijn de Graaf en Paul Okkersen op het middenveld om wat meer power te brengen. DEV Doorn begon voortvarend en drukte Driebergen terug. De gastheren bleven opportunistisch spelen en gokten op een bal die goed zou vallen. Na ongeveer 7 minuten kregen ze dan ook een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Deze werd geweldig ingeschoten, maar spatte op de onderkant van de lat uiteen. Het Doornse kamp haalde opgelucht adem. DEV Doorn hield het initiatief, maar was voorin weinig creatief vandaag. Voetballend waren de gasten vandaag beter, maar moesten op hun hoede blijven voor de uitbraken van Driebergen. Na ongeveer een uur spelen kreeg DEV Doorn bijna de deksel op de neus. Een enorme knal uit de tweede lijn belandde op de lat boven keeper Mark Sluis. Na 79 minuten ging het alsnog fout. Een voorzet vanaf de rechterkant werd bij de eerste paal knap binnengeschoten: 2-0. DEV Doorn reageerde direct door een extra aanvaller de brengen en met vier spitsen te gaan spelen. Dit leverde een mogelijkheid op voor Pieter Hegger, maar zijn kopbal ging jammerlijk over het doel. Zo eindigde deze, qua niveau, teleurstellende derby in een 2-0 overwinning voor FC Driebergen. Volgende week is er weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen. DEV Doorn speelt dan om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen DVSU.

Opstelling DEV Doorn:

Mark Sluis; Christiaan Stuy, Jordi Godee, Paul Okkersen, Eddy Carree; Niek van Schaffelaar, Stefan Prij (Patrick Schrooten), Jordi Witbreuk (Ronnie van Middelkoop); Marijn de Graaf (Job Demmers), Tim Kas, Pieter Hegger.