• U bent ingelogd als:

DEV Doorn klopt DESTO

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Een week later dan gepland heeft het eerste elftal van DEV Doorn de competitie hervat. Op zaterdag 4 februari was DESTO uit Utrecht te gast op Sportpark Tuilland. De grote vraag vooraf was hoe de Doornaars de winterstop hebben verteerd.

De technische staf had voor deze wedstrijd een konijn uit de hoge hoed getoverd. Niek van Schaffelaar was in de spits geposteerd en zijn vertrouwde plek op het middenveld werd ingevuld door Patrick Schrooten. Deze keuze pakte goed uit. DEV Doorn kreeg, na het gebruikelijke aftasten, een licht overwicht te creëren. De wisselwerking tussen Van Schaffelaar en Marijn de Graaf bracht de nodige variatie in het Doornse aanvalsspel. Na een minuut of 10 was daar de eerste grote kans voor DEV Doorn. De bal bleef hangen in het strafschopgebied, ging de lucht in, maar helaas kwam Van Schaffelaar een paar centimeter te kort om de bal naar beneden te koppen. Dit was het startsein om op jacht te gaan naar de openingstreffer. DEV Doorn kreeg een paar mogelijkheden, maar de defensie van DESTO bleef overeind. In de 29e minuut was het dan toch raak. Van Schaffelaar mocht door op het randje van buitenspel en kwam oog in oog te staan met de Utrechtse doelman. Uiterst kalm etaleerde Van Schaffelaar zijn gave techniek en de bal verdween met een sierlijke boog in het doel. 1-0. DESTO probeerde gelijk de bakens naar voren te verzetten. Het gevolg was een boeiend gevecht op het middenveld zonder dat een van de ploegen echt gevaarlijk werd.

Na rust een heel ander beeld. De gasten kwamen als herboren uit de kleedkamer en gingen vol overgave op jacht naar de gelijkmaker. DEV Doorn moest terug, maar de verdediging gaf geen krimp. Binnen het kwartier ging het echter mis. Een voorzet van de rechterkant werd bij de tweede paal terug gelegd op Benji Kers die beheerste afrondde. 1-1. DESTO ging door en zette goed druk op de Doornse formatie. Dit was het sein voor coach Van Aken om de ervaren en balvaste Rick Andeweg te brengen. Mede door deze wissel kwam DEV Doorn steeds beter onder de druk uit en ontstond er een wedstrijd die af leek te stevenen op een gelijkspel. Op het scheiden van de markt was daar ineens een flits van Andeweg. Hij legde zijn tegenstander in de luren, leek op de doelman af te gaan, maar werd binnen de beruchte lijnen onreglementair gestuit. De uitstekend leidende scheidsrechter Eren wees resoluut naar de stip. Strafschop. De na een lange blessure, inclusief twee operaties, terug gekeerde Romek van Deursen pakte resoluut de bal en schoot onberispelijk binnen. 2-1. DESTO rechtte de rug, maar de tijd was tekort om DEV Doorn pijn te doen.

Zo behaalde DEV Doorn drie belangrijke punten binnen in de strijd tegen degradatie. Volgende week speelt ons vlaggenschip opnieuw een thuiswedstrijd. Ditmaal zijn de studenten van Odysseus’91 te gast. Aanvang 14.30 uur. Man of the match was de heer Werkhoven. De assistent grensrechter van DESTO vlagde een eerlijke manier een foutloze wedstrijd. Een man waar DESTO trots op mag zijn!

Opstelling DEV Doorn: Andre Nell; Christiaan Stuy, Jordy Godee, Paul Okkersen, Pieter Hegger; Patrick Schrooten, Marijn de Graaf, Stefan Prij; Tim Kas, Niek van Schaffelaar (Romek van Deursen), Job Demmers (Rick Andeweg)