• U bent ingelogd als:

DEV Doorn doet zichzelf tekort

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op zaterdag 1 april was DEV Doorn te gast bij Bunnik’73. De gasten waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar stonden aan het eind met lege handen.

Het duel in de kelder van de derde klasse D begon goed voor DEV Doorn. Van meet af aan had de ploeg van Van Aken de zaakjes prima vooe elkaar. DEV Doorn had verreweg het meeste balbezit, voetbalde goed en Bunnik’73 had geen antwoord. Al in de derde minuut leek Bram van Schaffelaar de score te openen. Marijn de Graaf ging goed door aan de linkerkant en legde de bal terug op Bram van Schaffelaar die vervolgens uithaalde. Met een uiterste krachtsinspanning wist de doelman de bal met de vingertoppen tegen de onderkant van de lat te duwen. Helaas voor de Doornaars was de rebound voor Bunnik. DEV Doorn bleef doorgaan, maar kwam niet tot grote kansen. De gastheren hielden de ruimtes erg klein en verdedigden massaal waardoor DEV Doorn niet verder kwam dan de rand van het strafschopgebied. In de 22e minuut kreeg DEV Doorn een vrije trap op een meter of 25 van het doel. Tim Kas schoot de bal geplaatst in, maar de keeper bracht ternauwernood redding. De rust werd bereikt met de bekende brilstand.

Na rust eenzelfde spelbeeld. DEV Doorn maakte het spel en viel continue aan. Bunnik beperkte zich tot het wegschieten van ballen en hoopte dat de bal een keer goed zou vallen. Na een uur spelen gebeurde dat ook. Een lange bal werd niet goed verwerkt en viel voor de voeten van een Bunnik speler. Die bedacht zich geen moment een haalde uit. Vanaf 20 meter vloog de bal onhoudbaar achter doelman Nell. 1-0. Na dit doelpunt, dat letterlijk uit de lucht kwam vallen, zette DEV Doorn wederom aan. Het wachten was op de gelijkmaker, maar die kwam er niet. In het strafschopgebied was DEV Doorn niet doortastend genoeg en Bunnik hield stand. In de slotfase kreeg de Doornse formatie nog een tik te verwerken. Na weer een lange bal bleef de bal opnieuw hangen en binnengefrommeld. 2-0. Een ongelooflijke domper gezien het spelbeeld. Eigenlijk had maar een ploeg recht op de overwinning, maar dat zegt niets in het voetbal.

Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen Lopik. Met nog vijf wedstrijden te gaan heeft DEV Doorn de punten hard nodig om directe degradatie te ontlopen. Aanvang: 14.30 uur.

Opstelling DEV Doorn:

André Nell; Christiaan Stuy (Beau van Ede), Niek van Schaffelaar, Paul Okkersen, Eddy Carree; Jordi Witbreuk, Bram van Schaffelaar (Stefan Prij), Patrick Schrooten; Tim Kas (Tim Werkhoven), Marijn de Graaf, Job Demmers.