• U bent ingelogd als:

Desto (zat) ondanks blamage niet in nacompetitie

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bron: www.debrugutrecht.nl door Léon Bal
Leidsche Rijn/Regio – VV De Meern heeft het seizoen afgesloten met een 0-0 gelijkspel bij Renswoude. Het was niet mooi, maar voor een laatste wedstrijd kon het ermee door. Desto verloor met 2-0 kansloos bij het gedegradeerde VV Maarssen. Omdat SEC en DOSC de noodzakelijke punten niet haalden speelt Desto ook komend seizoen in de derde klasse.

Renswoude – VV De Meern 0-0
Al snel in de wedstrijd verloor trainer Robert Roest met Dennis Boeijen dankzij een blessure een belangrijke speler in zijn selectie. Dat was een domper. Zo moest de trainer als snel een beroep doen op zijn invallers. “Daarnaast zag je wel een verschil in beleving. Wij konden in deze wedstrijd niet veel meer halen. Renswoude moest zich nog veilig spelen. Die zogenaamde ontspannenheid vertaalde zich bij ons nog wel eens in ongeconcentreerdheid”, aldus Roest. In de tweede helft had de thuisploeg meer kansen. Renswoude kreeg zeker drie goede mogelijkheden. Doelman Taner Memili moest zijn ploeg met wat reddingen in deze wedstrijd houden. De laatste kans van de wedstrijd was voor VV De Meern. Het was een vrije bal die nog voor een bijzondere afloop had kunnen zorgen. Nu werd de kans gemist door VV De Meern. Renswoude haalde daarmee het punt waarmee de ploeg in veilige haven was. TOV kwam nu een punt tekort en speelt wel de nacompetitie om tweedeklasser te mogen blijven. “We hadden een goede start die nog bijna een prijs heeft opgeleverd. Daarna volgde een reeks met de sterke ploegen in deze klasse. Daar verloren we van. Dit werd gevolgd door een periode waarin we maar weinig wonnen. Verdedigend en op het middenveld in defensief opzicht stonden we wel goed. Aanvallend kwamen we duidelijk scorend vermogen tekort om verschillende redenen. Inderdaad hebben we enkele spelers grote delen van het seizoen moeten missen. Uiteindelijk hebben we het seizoen nog goed kunnen afsluiten”, aldus Roest.

Komend seizoen wil VV De Meern toch weer voor een prijs gaan. Rob McDonald neemt de taak van hoofd jeugdopleiding over van Roest. “Dat klopt. Ik ben ooit naar VV De Meern gekomen om seniorentrainer te worden. Deze functie als hoofd jeugdopleiding kwam daarbij, maar in de loop der jaren is deze functie groter geworden en dat kost veel tijd. Het komend seizoen krijg ik door deze verandering meer tijd voor de selectie en dan willen we graag voor een prijs gaan. Het is mogelijk dat we toch in de regio jonge spelers mogen halen als zaterdagtak. De beste jeugdspelers stromen door naar het zondagvoetbal. Met het stoppen van weer zes spelers van het oude team dat ooit vaak promoveerde blijft er niet genoeg kwaliteit over om een team op de been te brengen dat in de tweede klasse mee kan. Het zaterdagteam zal dan ook een opleidingsteam zijn voor de zondagtak, een beetje zoals met doelman Taner Memili het geval is”, besluit Roest.

VV Maarssen – Desto 2-0
Verliezen is nooit leuk, maar verliezen van een team dat alleen maar heeft kunnen winnen van de nummer laatst ’t Vliegdorp. “Het was dramatisch. Maar ja, eind goed al goed. We zijn niet in de nacompetitie terecht gekomen. DOSC heeft verloren en SEC haalde niet meer dan een punt. We hebben met vier jongens uit het tweede in de basis gespeeld”, aldus trainer Kevin de Liefde. Na een klein kwartier spelen kwam VV Maarssen op voorsprong. In de tweede helft leek Desto terug te keren in de wedstrijd. “Maar na de rode kaart van Tom de Vries was ook dat voorbij. Na de 2-0 hebben we nog wat gewisseld. Het werd zo een teleurstellend einde. Ik ben blij dat het voorbij is. Wat mij betreft op naar komend seizoen”, aldus De Liefde.

Desto hoeft deze lopende week niet te trainen. Daarna start de voorbereiding op de wedstrijd van 28 juni om 19.00 uur tegen FC Utrecht op sportpark De Vryheit. De kaartverkoop start komende zaterdag voor deze wedstrijd. “Natuurlijk zijn we kansloos tegen FC Utrecht, maar we gaan niet ongetraind die wedstrijd in. We trainen door op de donderdag en gaan in die wedstrijd nog wel wat proberen. Het is de enige wedstrijd die FC Utrecht vanwege andere verplichtingen in de regio speelt”, besluit De Liefde.