• U bent ingelogd als:

Desto (zat) nog op hoop van zegen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen
Bron: debrugutrecht.nl / Léon Bal.
VV De Meern is veilig ondanks het eigen verlies afgelopen zaterdag thuis tegen Valleivogels. Desto zeker nog niet na de verrassende nederlaag thuis tegen concurrent DOSC. Het werd 0-3 op sportpark De Vryheit.

VV De Meern – Valleivogels 1-2
Er leek lange tijd helemaal niets aan de hand in deze wedstrijd voor het team van trainer Robert Roest. Aanvankelijk leek Valleivogels het beste uit de startblokken te komen. Na de drinkpauze halverwege de eerste helft bleek de thuisploeg de bovenliggende partij. Gescoord werd er niet. Met 0-0 werd de rust gehaald, ondanks kansen voor beide teams. In de tweede helft kwam uiteindelijk de verdiende voorsprong voor VV De Meern. Jerryl Smeenk opende de score vanaf elk meter na een overtreding binnen de beruchte lijnen op Dennis Boeijen. Daarna kreeg VV De Meern de kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Boeijen en Capiteijns faalden in hun afwerking. Tien minuten voor tijd kwam Valleivogels langszij. Uiteindelijk werd het nog 1-2 in de slotminuten. “Wat mij betreft was dit volledig onterecht. We vergeten zelf de wedstrijd af te maken. In de laatste minuut hadden we zelfs nog kans op de gelijkmaker, maar ook dat mocht niet lukken. We hebben het aan onszelf te wijten dat we verloren hebben. Het enige dat we wel hebben bereikt is dat we ondanks de nederlaag veilig zijn na de nederlaag van TOV”, aldus Roest.

Desto – DOSC 0-3
Een volledig onverwachte uitslag als je de feiten blijkbaar niet kent. Maar als je weet dat Desto door verschillende redenen zeven basisspelers moest missen, dan ga je al anders denken. Dat deden de spelers binnen de lijnen ook. “Ze hadden weinig puf. Mijn spelers deden er te weinig aan om deze wedstrijd te kunnen winnen. Het was gezapig en daardoor konden wij weinig aanspraak maken op meer”, aldus trainer Kevin de Liefde. Via twee spelhervattingen kwam DOSC, dat vecht voor lijfsbehoud in de derde klasse, op een 0-2 voorsprong. Verder waren er weinig kansen. DOSC liep zelfs uit naar 0-3 en werd daardoor weer een geduchte concurrent van Desto in de degradatiestrijd. Toen de thuisploeg een strafschop kreeg leek er een beslissende kloof geslagen te worden met het doelsaldo. Een treffer had in deze voor het doelsaldo dubbel geteld. Maar Mo el Hachmioui miste en daardoor blijft het beven voor Desto tot de laatste wedstrijddag. Een puntje bij VV Maarssen kan nog nodig zijn, voor het geval DOSC er weer in slaagt om bij IJFC te stunten, al is de ploeg uit IJsselstein uitgeschakeld in de strijd om de titel. Hoe de uitslagen ook zijn, het kampioenschap wordt beslist door CJVV en Odysseus’91 in een rechtstreeks duel. IJFC kan mogelijk wat spelers sparen voordat de nacompetitie van start gaat.