• U bent ingelogd als:

DESTO verslaat hekkensluiter ‘t Vliegdorp

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 13 februari stond voor de oranjehemden de uitwedstrijd bij de nummer laatst, ’t Vliegdorp, op het programma. Een tegenstander die net als DESTO voorheen uitkwam in de 2e klasse. Vooraf wederom een aantal afwezigen maar ook de terugkeer van Nick Kyriakopoulos en Nana Bediako bij de wedstrijdselectie. Zij starten op de bank.

DESTO had maar 1 opdracht vandaag en dat was WINNEN om zo mee te blijven doen in de 2e periode. DESTO begon slordig aan de wedstrijd en het tempo was te laag om ’t Vliegdorp pijn te doen. Dit veranderde gelukkig snel en een aantal goede aanvallen waren het gevolg. Het was wachten op de openingstreffer en deze kwam dan ook in de 25e minuut. Linksback Charif Boulaid kon opstomen en leverde een perfecte voorzet af op Dobias Aldenkamp. Deze kon rustig aannemen en de hoek uitkiezen 0-1. Kort hierop eenzelfde soort actie waarbij Charif Boulaid wederom de aangever was. Mo Mousaten kon in 2e instantie inschieten. 0-2. Dit was ook de ruststand.

Na rust was het allemaal wat minder wat DESTO liet zien maar ondanks het minimale verschil was de wedstrijd gelopen. ’t Vliegdorp komt gewoon kwaliteit te kort. Doelman Niels de Bruin dacht het eerste schot op goal te krijgen echter vloog deze bal bij de hoekvlag de bosjes in. Dit was het enige wapenfeit van het Vliegdorp deze middag. DESTO kon nog uitlopen naar de 0-3. De ingevallen Nick Kyrikopoulos kon Nana Bediako de diepte insturen en deze kon een beetje gelukkig afronden.

Gezien de verhoudingen binnen het veld een krappe overwinning voor de equipe van Kevin de Liefde en Patrick Hondeveld. Echter was vandaag alleen de winst belangrijk. Na afloop kwam het bericht binnen dat directe concurrent VOP verloren had van Hoevelaken en dat DESTO koploper is in de 2e periode. Met nog 1 wedstrijd te spelen is het ongekend spannend. DESTO kan bij winst volgende week thuis tegen OSM’75 zich verzekeren van deze periodetitel. Geen gemakkelijke opgave maar wel een hele leuke.

Komt allen de oranjehemden aanmoedigen volgende week om 14:30 uur thuis tegen OSM’75.