• U bent ingelogd als:

DESTO pakt punt tegen koploper Odysseus’91

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

DESTO heeft na de domper van 2 weken geleden, toen het op een haar na de 2e periode misliep, zich redelijk weten te herstellen tegen lijstaanvoerder Odysseus.

Vooraf was het redelijk improviseren wederom. Er waren maar liefst 4 schorsingen te noteren en ook nog een tweetal blessures waardoor er wat andere namen op het wedstrijdformulier stonden. Nu is al vaker gebleken dat dit niet altijd een probleem hoeft te zijn.

DESTO had het op de late namiddag (aanvang 15:15) moeilijk in het begin van de wedstrijd. Waarschijnlijk kwam dit door de lange wandeling van de kleedkamer naar het veld. Het was Odysseus wat een aantal kansen kreeg. Maar Doelman Niels de Bruin was moeilijk te passeren deze middag. De 2 grote sterke spitsen van Odysseus kwamen een aantal malen gevaarlijk door en DESTO had moeite om de bal in de ploeg te houden. Na een aantal omzettingen kwam DESTO wat beter in de wedstrijd. En waren de ploegen wat beter aan elkaar gewaagd. Tot echt grote kansen kon DESTO nog niet komen maar vanuit het niets kwam DESTO wel op voorsprong. Vanaf een meter of 20 kon Sven van Houten heerlijk de bal in de kruising schieten vanuit een prachtige volley. 0-1 DESTO. Al moet eerlijk gezegd worden dat dit wel een beetje tegen de verhouding in was. Dit was ook de ruststand.

De 2e helft was er eenzelfde spelbeeld te noteren. Odysseus probeerde aan te vallen en DESTO loerend op de counter. Wetende dat er dan altijd ruimte ontstaat. Dit gebeurde ook een aantal malen. Helaas was de eindpass vaak niet helemaal zuiver. In de 65 e minuut viel dan de gelijkmaker voor de studenten uit Utrecht na een scrimmage voor de goal van Niels de Bruin. De bal kon ongelukkig weggewerkt worden door een DESTO verdediger en de aanvaller profiteerde hier optimaal van. 1-1. Met nog 25 minuten op de klok weet je dat het dan moeilijk gaat worden. Maar keeper Niels de Bruin verkeerde in bloedvorm. Al was Odysseus wel dreigend, echte grote kansen deden zich ook niet meer voor. DESTO kon er met snelheid ook nog af en toe uitkomen en had ook zomaar de winnende kunnen maken in de eindfase. Al was dat wel iets te veel geweest van het goede vandaag.

Al met al een knap resultaat en is er keihard geknokt als team. Verder was de goed leidende vrouwelijke scheidsrechter vandaag mild met kaarten voor de oranjehemden en zijn er gelukkig niet meer schorsingen bijgekomen vandaag. Volgende week zijn de meeste schorsingen voorbij en kunnen er weer eens keuzes gemaakt worden.

Volgende week speelt DESTO thuis tegen FC Driebergen. Aanvang 14:30 uur.