• U bent ingelogd als:

Derby tegen Nieuwland na zeventien jaar hersteld

Geplaatst in Clubnieuws

Voor het eerst sinds het het seizoen 1999/2000 komt het eerste van Cobu Boys in competitieverband uit tegen Nieuwland. De mannen van Bert van den Brom promoveerden uit de vierde klasse, terwijl stadsgenoot Nieuwland degradeerde uit de tweede klasse.

Olympia´25 is de enige bekende uit het afgelopen seizoen. De ploeg uit Hilversum promoveerde via de nacompetitie. Het afgelopen jaar was Cobu Boys twee keer te sterk voor Olympia. Andere ploegen uit Hilversum zijn Altius (voor het laatst in 2012-2013 onze tegenstander) en FC Hilversum. Van laatstgenoemde ploeg wist Cobu Boys nog nooit te winnen.

JOS Watergraafsmeer, De Meer en Wartburgia, stuk voor stuk afkomstig uit Amsterdam, zijn nieuwe tegenstanders voor Cobu Boys. JOS Watergraafsmeer kent u misschien uit een oude hit van The Nits, met de titel `JOS Days`. Wartburgia speelt in rode shirts, zwarte broek en witte kousen! Zeker het vermelden waard is dat het eerste vrouwenelftal van Wartburgia al jaren in de Topklasse speelt, het hoogste amateurniveau voor vrouwen.Het wordt wel goed opletten bij de wedstrijden tegen Wartburgia en De Meer. Beide verenigingen spelen in rode shirts en zwarte broek.

AH ´78 uit Huizen was voor het laatst in 2008/2009 onze tegenstander. Buitenboys uit Almere was alleen in 2005-2006 bij Cobu Boys ingedeeld. Aan beide wedstrijden in dat seizoen bewaren wij goede herinneringen. De uitwedstrijd werd met 5-1 gewonnen, de thuiswedstrijd met 5-0. NITA uit Nieuwe ter Aa is een oude bekende, waar we in 2012-2013 voor het laatst bij ingedeeld waren.

De Vecht uit Loenen aan de Vecht was in 2 seizoenen onze tegenstander. In seizoen 1998/1999 won Cobu Boys beide duels. In seizoen 2013-2014 werd de buit eerlijk verdeeld. Beide teams wonnen toen hun thuiswedstrijd. Waterwijk uit Almere was eveneens in 2013-2014 voor het laatst onze tegenstander. Beide keren was Waterwijk overtuigend de sterkste…

Met dank aan Aaldert Hofman, die alle feiten en cijfers even snel op een rijtje zette.