• U bent ingelogd als:

Derby Hercules – De Meern eindigt onbeslist

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De Utrechtse stadsderby tussen Hercules en De Meern heeft geen winnaar opgeleverd. Na een spannende, maar kwalitatief wat teleurstellende wedstrijd stond er 1-1 op het scorebord. Een stand waar mee te leven viel, al was de stemming bij de Herculanen na afloop wat minder opgetogen dan bij de bezoekers van De Meern.

Begrijpelijk, want Hercules nam kort na rust de leiding en leek te gaan doorstoten naar een grotere marge. De gelijkmaker van De Meern was een teleurstelling, maar -op grond van het wisselende spelbeeld halverwege de tweede helft- wel te voorzien.

De eerste helft begon met wederzijds aftasten, waarbij de eerste serieuze kans na een kwartier viel te noteren voor De Meern, maar de inzet van Kesey den Haag was te zacht om doelman Fons Mulder te verschalken.

Daarna nam Hercules het initiatief. De ploeg van Eric Speelziek had meer balbezit en probeerde met snel combinatievoetbal de hechte defensie van de gasten te breken, maar dat lukte maar zelden. De passing was onzorgvuldig en met name op de rechter flank was Hercules de eerste helft onmachtig. De snelheid van Kevin Ligtermoet, die in het centrum van de verdediging was geposteerd, werd gemist. De ruimte die aan de rechterzijde dikwijls ontstond, werd niet optimaal benut. Ook Belarbi kon tegen De Meern niet zijn stempel op de wedstrijd drukken.

Na de rust zaten de meeste bezoekers nog in het paviljoen achter de thee of hun biertje, toen de bal al in het net lag. Tyrone Fonville werd diep gestuurd, dacht geen moment na en haalde effectief uit: 1-0. Een prachtige opsteker die de wedstrijd leek open te breken. Hercules kreeg daarna meer vertrouwen en ging op jacht naar de tweede treffer. Die hing in de lucht, maar een doelpunt van Fonville werd afgevlagd voor buitenspel en Belarbi schoot de bal oog in oog met de Meernse doelman naast. Twintig minuten voor tijd besloot Eric Speelziek met een mannetje meer voorin te gaan spelen. Hij wisselde Lars Willemse voor de jeugdspeler Tiijani Noslin. De Meern schoof ook een mannetje naar voren om de gelijkmaker te forceren. Die viel ook spoedig uit een onnodig weggeven corner. Iedereen die Hercules al een tijdje volgt, weet dat dode spelmomenten, zoals corners en vrije trappen, tegen Hercules doorgaans gevaar opleveren. Dat bewees Lennard van den Brink maar weer eens. Hij kopte de corner een kwartier voor tijd binnen. Het laatste kwartier leverde geen serieuze kansen meer op voor een van beide ploegen. Hercules probeerde nog wel wat, maar het was niet in staat om voor serieus gevaar te zorgen. Hercules captain Jeffrey Vlug baalde stevig van de puntendeling. In het AD merkte hij op dat Hercules de komende wedstrijden meer moet uitgaan van de eigen kracht. ,,Wij moeten het zoeken in het maken van meer doelpunten en minder in het tegenhouden van de tegenstander.’’ Daarmee sloeg Vlug de spijker op de kop.

Komende week is Hercules vrij, in verband met een beker en inhaalprogramma. De week erop staat de thuiswedstrijd tegen Be Quick op het programma. Donderdag speelt Hercules een vriendschappelijke wedstrijd tegen DOVO in Veenendaal. Dat duel op sportpark Panhuis begint om 20:00 uur.