• U bent ingelogd als:

Derby Hees – VVZ’49 1-1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Foto’s : Jaap van den Broek

De grote discussie zal nog wel een paar dagen duren. Moest VVZ ’49 nou de handen dichtknijpen met het gelijkspel, of heeft Hees geluk gehad dat Bjorn de kans op de winst van zijn hoofd liet glippen in de laatste seconde ??

Beide ploegen waren nog niet eens van het veld af, of het was al ronduit amusant om de diverse redeneringen te mogen aanhoren.

Vanzelfsprekend waren het de rooien die vonden/vinden dat ze recht hadden op de 3 punten. Nog logischer was het dat de groen-witten aanspraak maakten op de winst. Vooral op basis van de laatste 20 minuten waarin inderdaad VVZ de betere ploeg was met als hoogtepunt de genoemde kopbal van dichtbij en de Henkie Reddering redding.

Amusant was het al vanaf minuut 1 toen Saddy het net had kunnen doen bollen. Het volgende kwartier was het echter Hees dat diverse kansen niet wist te verzilveren, mede door Oscar en het nodige geluk. De voorsprong was dan ook geheel terecht. Onnodig balverlies centraal in de verdediging mondde uit in een prima voorzet van rechts die doeltreffend werd ingekopt. Achteraf amusant om te zien dat het bijna op dezelfde plek was waar VVZ verzuimde te scoren in de laatste minuut van de wedstrijd.

Saddy de Koning van VVZ ’49 wortd fel op de huid gezeten 

Dezelfde Bjorn werd met name in de daaropvolgende fase een paar keer te fors aangepakt met als absolute dieptepunt een flinke doodschop op de enkel. De uitdeler mocht heel blij zijn met slechts geel van de uiteindelijk prima acterende scheids. Dat deze uitdeler het woord  “jankerd” gebruikte was denk ik het verbloemen van zijn eigen onkunde op dat moment.

Trainer van VVZ ’49, John van Loen

Evenals afgelopen week was het amusant om Saddy weer te zien scoren en wederom hoofdzakelijk zijn eigen verdienste. In de bal komend, kaatsend en diepgaand kopte hij de perfecte voorzet van Bjorn langs de Hees-doelman. Hees-kenners noemden het een “Henkie”.

Beide ploegen probeerden er daarna het beste van te maken, VVZ voorzichtig aan beter combinerend en Hees met als extra kwaliteit hun strijd en werklust.

Al met al een amusante 1e helft van deze derby.

Het eerste kwartier van de 2e helft was nou niet bepaald de leukste fase van de wedstrijd. Behoorlijk rommelig met de al eerder genoemde extra kwaliteiten van de ploegen als werkwijze. Langzamerhand werd het duidelijk dat de wisseling van beide buitenste middenvelders, Uzeir naar rechts en Bjorn vanaf links opererend de ploeg wel wat meer zekerheid gaf, met name bij balbezit. De strijd werd heftiger en ook onze jongens lieten zich bij tijd en wijle gelden. Delano ontpopte zich tot opperhoofd in de laatste linie, daarbij duidelijk makend dat centraal verdedigen hem meer ligt dan vleugelverdediger.

Dat de laatste fase ronduit boeiend en zeer amusant was, kwam omdat beide ploegen voor de winst gingen strijden. Verschillende doelkansen voor zowel Hees als VVZ, verschillende gele kaarten en zelfs 1 rode kaart voor Hees waren eigenlijk een logisch gevolg.

Volgens velen een terechte 1 – 1 einduitslag.

Opvallend en amusant was de opmerking van de trainer van Hees dat deze scheids niet capabel genoeg was om een derby te leiden, niet wetend dat FZO – Jonathan, ook een echte derby, in een veldslag eindigde met als gevolg 4 rode kaarten. Ach ja, zal wel de teleurstelling zijn.

Ook nog gehoord in de bestuurskamer van een hele echte groen-witte, dat als Bjorn die laatste bal erin had gekopt we de punten zouden hebben gestolen!! Misschien dat 2 punten voor VVZ en 1 punt voor Hees een tussenoplossing zou kunnen zijn???

Al met al een hele amusante wedstrijd mogen aanschouwen, en niet te vergeten de derde helft, waarbij duidelijk naar voren kwam dat de club Hees het vermogen heeft om dit prima te organiseren. Een zangertje, perfecte muziek daarna (beetje hard), voldoende tempo om de dorst te kunnen lessen wat de sfeer naar grote hoogtes bracht.

Minder amusant om te horen dat veel VVZ-aanhangers het te druk vonden en al snel richting huis gingen of helemaal de ingang niet konden vinden. Is het een keertje druk????.

Volgende week is FZO te gast, ook een ploeg die strijd hoog in het vaandel heeft, echter wat spelers zal moeten missen, als gevolg van de clash met Jonathan

Bron: VVZ’49

 

 

 

 

Geef een reactie