• U bent ingelogd als:

Derby Hees – Eemboys levert 2-1 winst op voor Soesters

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Vandaag een mooie derby op het programma tussen Hees en Eemboys! Er was vanaf Hees kant alles aan gedaan om de mat speelklaar te krijgen maar de meningen waren verdeeld of hierop gevoetbald had moeten worden zowel aan Hees als Eemboys kant! Persoonlijk was ik wel blij dat er gewoon afgetrapt kon worden want er moet al tot eind mei gespeeld worden en dan is een vrij weekend tussendoor best lekker!

Hees wil graag naar de 3e klasse en Eemboys de plek in het linkerrijtje vast houden! Beide ploegen deden niets voor elkaar onder! Hees zocht via de snelle buitenspelers de aanval terwijl Eemboys de kat uit de boom keek en compact bleef spelen! Het is algemeen bekend dat Hees met Wesley Haasjes, Marvin Snijders en Dennis Schaap drie spelers in het team heeft die met hun kwaliteiten een wedstrijd kunnen beslissen!

Eemboys 2 moest vandaag de derby tegen Baarn 2 afwerken pas om 13.00 uur waardoor er hier en daar wat geschoven moest worden! Daarom ben ik zo supertrots op die gasten als ik zie met wat voor een inzet ze hebben gespeeld vandaag! Roy vd Meiacker had de hele week ziek op bed gelegen maar gaf Dennis Schaap geen centimeter, Freek Beemsterboer maakte na 3 maanden blessure leed weer zijn opwachting en stond zijn mannetje tegen Marvin Snijders terwijl Niels Agterberg ervoor zorgde dat Wesley Haasjes niet in het spel werd betrokken. Tevens petje af voor Michael vd Meer die ook al 14 dagen met griep onder zijn leden loopt maar bleef knokken!

Vorige week een totale off-day als team maar vandaag een sterk hard werkend collectief! Kaan was te ziek om op de bank te zitten en opnieuw koorts hield hem in bed, laatste man Jeffrie Verhagen geschorst en keeper Damion Breukers brak donderdag zijn pols op de training! Al deze omzettingen gaf het team extra kracht en extra motivatie om voor elkaar een stapje harder te lopen…..en dat deden ze! Verliezen is nooit leuk maar vandaag overheerst het trotse gevoel!

In de eerste helft kwam Hees op 1-0, een indraaiende vrije trap werd door Timo Timmer met zijn borst binnen gelopen! De slimme Dennis Schaap maakte een overtreding op keeper Raymon Koops waardoor hij kansloos was op de inzet van Timo Timmer! Ik denk dat Timo Timmer de oudste speler op het veld was maar ik heb genoten van zijn fitheid en inzet, volgens mij heeft hij ieder duel gewonnen. Na deze tegengoal kwam Eemboys de eerste helft steeds beter in hun spel en kwam over rechts een paar keer gevaarlijk door!

Na rust weer een fel startend Hees wat op een 2-0 kwam toen er tot driemaal toe op het middenveld een bal verkeerd werd ingespeeld! Dennis Schaap werd direct diep aangespeeld en gaf de bal op maat op de inkomende Marvin Snijders die de bal voor het intikken had! Beide hele wedstrijd niet echt gezien maar wel beslissend op het juiste moment, dat is ook een enorme kwaliteit!

Deze twee spelers maken net het verschil in de 4e klasse en daar zijn vele clubs jaloers op!

Eemboys gaf de moed niet op en al snel hierna kreeg keeper Henk Reddering hulp van 1 van zijn verdedigers toen Djoey vt Hoffe de bal snoeihard voorgaf en Nick Stroombergen de bal binnen gleed! De bal kon nog net op de lijn worden weggewerkt! Vijf minuten hierna was het wel raak toen Nick Stroombergen met links knap binnen schoot en de spanning terug bracht! Waar iedereen na het scorebord keek en de klok op 88 minuten zag staan was het geloof er nog zeker om een punt te pakken! De scheidsrechter floot exact na 90 minuten af, zuur maar zeker geen kritiek want de man met de fluit was vandaag de beste man van het veld! Hij voelde de wedstrijd prima aan, had geen kaart nodig om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen!

Het was in mijn ogen ook een leuke wedstrijd van twee hardwerkende ploegen in een sportieve wedstrijd! Hees blijft in de race voor de titel en Eemboys staat nog steeds in het linkerrijtje! Na afloop werd er gezamenlijk in een overvolle kantine een biertje gedronken en was het een weerzien van vele bekende! Dat is het mooie van deze klasse, ons kent ons en binnen 10 minuten ben je thuis!

Natuurlijk had ik graag gewonnen maar ging toch tevreden op de fiets naar huis! Mijn team had alles gegeven en sommige moesten heel diep gaan, maar ze deden dat wel! En die instelling maakt mijn trots!

Zaterdag mogen we de nummer 1 ontvangen en hebben we die dan ook maar gehad! Weer een mooie wedstrijd tegen FZO met aan het roer mijn maatje Pino! Als ik iemand het kampioenschap gun dan is het hem wel alleen weet hij dat wij niets kado geven en er alles aan zullen doen om een goed resultaat te halen! Maar na afloop zal er zeker ruimte zijn voor een biertje, ongeacht de uitslag! En dat is het mooie van deze competitie ………….!

Mijn waardering gaat tevens uit naar Hees want de kantine was na afloop stampvol met gezellige muziek en werd er gemoedelijk nagepraat en een biertje gedronken!

Tekst: Rene Ribberink