• U bent ingelogd als:

Delta stijgt tot eenzame hoogte

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 1 april kwam Hardinxveld op bezoek op de Kruisboog. Uit werd het moeizaam 0-1. Zij hadden deze competitie 2 x Nivo Sparta verslagen dus geen makkie. Door ziekte en vakantie startte Rody de Vrede ( 19 jr) in de basis; ook was er plek voor Bart Rouhof ( 28).  Bij het opstarten was al snel bekend in welk concept Hardinxveld opereerde. Delta Sports kon lekker rondspelen, maar even werd niet opgelet en in de 12 de min. maakte nr 10 Rick Lodder met een volley 0-1. Even wakker worden! In de 17 de min. kwam de bal bij een trio van Hardinxveld; ze wisten niet goed wie wat zal gaan doen;  daar wist Bart Rouhof wel raad mee- hij ontfutselde de bal en bracht Delta op gelijke hoogte 1-1. 4 min. later een “Grandeletje ( keepersfout)van keeper Sjoerd de Groot en weer was het Bart Rouhof, die de bal in t netje legde: 2-1. Uit een corner kon Domenique Pellegrom voor zette, maar de keeper kon de bal weg tikken voor de inkomende Harmen van Genderen. Dave Pieterse stuurde Lennart Dubbeldam op pad, maar Sjoerd de Groot dook op zijn schoen. Berend Bram Heinen crosste op Dave Pieterse; op inzet kon hij controle over de bal houden, speelde onder keep buiten de 16 door, maar de bal ging voor het doel langs.  

In de pauze hoorden we dat Roda Boys met 0-1 achter staat  tegen Altena. Een opsteker; nu niet verzaken, maar doorgaan! Dave Pieterse werd op 22m gevloerd; vrije trap genomen door Domenique Pellegrom, die keeper de Groot omhoog tegen de lat tikte. Thymen Doeleman kon Lennart Dubbeldam door t midden vrijbaan geven; Lennart legde aan om te kantelen, maar de bal werd net weggetikt. In de 67 ste min. prima samenwerking van Lennart, Bart, die een subtiel hakje gaf en Dave schoot hoog in de korte hoek: 3-1. Onze voorhoede bleek niet zelfzuchtig en gunde onze topscoorder Harmen van Genderen, ik meen zijn 10 de goal, wat 4-1 was. De match was gespeeld en werd de banK: Timon Dubbeldam, Rick Houthuizen en de debuterende Luke Fokken ( 19) speelminuten gegeven. In de 87 ste min. was Bart Rouhof voor de 3 de keer de goaltjesdief: 5 – 1. 

Na afloop blijkt dat Delta Sports vandaag weer wat afstand neemt; Roda Boys speelde 1-1 tegen Altena. Wij komen op 13 punten voorsprong. Als we volgende week: 8 april, aanvang 14.30 sportpark Blankensteijn, Vianen van Brederodes winnen, kunnen we op de platte kar.