• U bent ingelogd als:

Delta Sports wint uit bij ASC Waterwijk!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Afgelopen zaterdag heeft Delta Sports opnieuw een lastige uitwedstrijd gewonnen! Uit bij de nummer drie van de competitie won de ploeg met 1-4.

Delta Sports begon in dezelfde opstelling waarmee vorige week van Veensche Boys werd gewonnen.

De weersomstandigheden waren met een zonnetje en weinig wind een stuk beter dan vorige week wat het voor de spelers en supporters een stuk aangenamer maakte.

In het eerste deel van de wedstrijd zijn er geen hele grote kansen te noteren. Beiden teams beginnen gretig aan de wedstrijd maar tot echt grote kansen kwamen komt het niet.

Na exact een half uur spelen komt daar verandering is als de bal door matig uitverdedigen van ASC Waterwijk voor de voeten van Rodney van Klooster komt. Die bedenkt zich geen moment maar de snoeiharde uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied raakt de paal waardoor het 0-0 blijft.

In de 36e minuut komt Delta Sports alsnog op voorsprong. Uit een goede corner van Berend Bram Heinen komt de bal bij Roy Kelder die met een hard knal in de bovenhoek de 0-1 laat noteren.

Lang kan Delta Sports niet van de voorsprong genieten want vier minuten later is het alweer gelijk. Via een aanval over de linkerkant van het veld komt de bal bij de spits van ASC Waterwijk die met dit buitenkansje wel raad weet. Met een snelle voetbeweging schiet de topscoorder uit de tweede klasse B zijn 20e van het seizoen binnen waardoor de ruststand 1-1 is.

Vijf minuten na rust komt Delta Sports opnieuw op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant komt bij de tweede paal bij Casper Verboon. Met goed overzicht laat hij de inlopende Berend Bram Heinen de 1-2 op het scorebord te schieten!

ASC Waterwijk gaat hierna direct op zoek naar de gelijkmaker. Tot hele grote kansen komt het niet en waar er kansen ontstaan laat Jesse Patist andermaal zien een uiterst betrouwbare sluitpost te zijn waardoor het lange tijd 1-2 blijft.

Twintig minuten voor tijd komt Pascal Rinck het veld in voor Roy Kelder. Vorige week stelde Pascal Rinck met zijn invalbeurt vanuit een prachtige vrije trap de overwinning veilig tegen Veensche Boys.

Dat Pascal Rinck met zijn invalbeurten niet veel tijd nodig heeft om overwinningen veilig te stellen laat hij ook tegen ASC Waterwijk zien. Via een lange bal van Rodney van Klooster schiet hij een kwartier na zijn invalbeurt de 1-3 binnen!

In blessuretijd komt er nog een vierde doelpunt bij. De eveneens goed ingevallen Nawid Hashemi stuurt met een mooie pass Casper Verboon weg die alleen voor de keeper heel koelbloedig de 1-4 eindstand laat noteren. Wederom een mooie overwinning!

Door de overwinningen op Veensche Boys en ARC Waterwijk staat Delta Sports nog steviger op de tweede plaats met nog altijd vier punten achterstand op FC de Bilt wat zaterdag in de slotfase met 3-1 won van IJFC.

Volgende week geniet het eerste elftal van een vrij weekend.

Op zaterdag 6 april speelt Delta Sports thuis tegen BFC uit Bussum. De aftrap is om 15:00 uur.