• U bent ingelogd als:

Delta Sports – SV de Vecht : 9-0

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na het nipte verlies vorige week is een overwinning vandaag nodig om aansluiting bovenin te behouden. Op papier moet het mogelijk zijn tegen hekkensluiter De Vecht, maar al vaker in het verleden laat Delta het dan lopen (zelfs profclubs hebben daar trouwens last van; het heet onderschatting).

Al snel in de 1e helft blijkt dat Delta deze wedstrijd zeer serieus neemt. Er is focus en concentratie. Het maakt dat het een aantrekkelijke partij voetbal wordt vanuit de zijde van Delta. De Vecht merkt direct dat er weinig te halen valt vanmiddag en krijgt over de hele wedstrijd gezien dan ook geen enkele kans. De Vecht wordt op alle fronten afgetroefd door Delta.

Met snelle combinaties snijdt Delta veelvuldig door de defensie van De Vecht. Vrijgelopen spelers staat geregeld voor het doel klaar om de kansen af te ronden. En zo bouwt Delta aan een 6-0 voorsprong bij rust. Om spelers ritme te laten opdoen voor de komende weken besluit Rens van Dinter al zijn wisselmogelijkheden te gebruiken. Natuurlijk moet het team zich hier wat op aanpassen, waardoor de doelpuntenproductie even stilvalt. Echter naar het einde van de wedstrijd toe vindt Delta zijn draai weer en voert de score verder op naar 9-0.

Geholpen door een zeer tegenvallend De Vecht vanmiddag speelt Delta een uitstekende partij voetbal. Met het spook van de onderschatting is snel afgerekend.
Tijdens de 3e helft, waar het in een lekker lentezonnetje op het balkon goed toeven is, wordt Remco Helms gekozen tot Man of the Match. Als betrouwbare sluitpost zijn we bijna zijn aanvallende kwaliteiten vergeten. Hij verrast vriend en vijand in de 83e min. door opeens voor de keeper op te duiken en nonchalant als altijd het 8e doelpunt te scoren.

Volgende week, 19 maart, gaat de reis naar Benschop. Wederom op papier kansen op een goed resultaat. Benschop, in de gevarenzone, zal er echter alles aan doen om runner-up Delta te laten struikelen.

Opstelling: Stan Wennekes, Lennard vd Brink, Tim v Beek, Remco Helms, Domenique Pellegrom, Berend Bram Heinen, Casper Verboon (Niek Nieuwenhuijsen), Lennart Dubbeldam (Stefan Dijs), Bas Geurts (c) (Harmen v Genderen), Tamer Uger, Timon v Genderen. Wisselspelers: Theun Heuvelink, Thymen Doeleman.

Scoreverloop: Timon (9e); Tamer (24e); Timon (31e); Tamer (40e); Lennart (44e); Casper (45e); Stefan (58e); Remco (83e); Stefan (84e).

Man of the Match: Remco Helms.