• U bent ingelogd als:

Delta Sports slaat een gat?

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Inline afbeelding 1

Delta Sports keeper Nick Oostrom, de minst gepasseerde keeper uit de tweede klasse F Zuid 1,  plukt de bal uit de lucht.

Delta Sports – CDW: 2-1  

Zaterdag 3 december kwam CDW uit Wijk bij Duurstede, nr 3 naar de Kruisboog in Houten om de degens met de koploper Delta Sports te kruisen.

CDW, gepromoveerd uit de 3 de klasse en verrassend in de Top 3.
Delta Sports heeft 24 punten en CDW staat op 20.

Matthijs Mocking, onze keeper, die in Langbroek woont had bij zijn  Wijkse vrienden al gehoord dat de Krommerijn clash leeft. In augustus voor de beker had Delta Sports al met 4-2 van de andere (Wijks/Langbroek) ploeg SVL gewonnen. Vandaag ontbrak bij Delta Sports Lennard van den Brink, omdat hij vorige week bij Roda Boys rood had gekregen, er loopt een bezwaar maar aanvoerder Bas Geurts was weer van de partij.

Door  vroeg storen kon Delta Sports CDW hoofdzakelijk op hun eigen helft houden. In de 10 de min. ontsnapte Delta Sports aan een achterstand want de inzet ging net voorlangs. On de  31 ste min maakte CDW een overtreding op zo 25 meter van hun goal. Stefan Dijs nam de vrije trap en Harmen van Genderen kon kopend 1-0 scoren. Harmen zijn 5 de . In de 36 ste min. een cross- pass van Lennart Dubbeldam op Dyon Siebelink, die Delta op 2-0 kon zetten. Timon van Genderen zette voor bij de 2 de paal, waar Stefan Dijs al vallend kon inkopen., maar keeper Idi was hem te snel af. Dat was lekker rusten. Trainer Kevin Reinhard was een tevreden man.

CDW kwam met opgestroopte mouwen uit de kleedkamer en wilde zich niet neerleggen bij een a.s nederlaag. Rosh Rigter kon in de 63 ste min. de afwerende bal van keeper NIck Oostrom afronden: 2-1. CDW wilde meer. Lennart Dubbeldam kon op snelheid zijn tegenstander aftroeven, maar de CDW keeper kon hem de bal ontfutselen. Remco Helms raakte gewond; hij had een flinke jaap boven zijn wenkbrauw, wat veel bloed gaf. Gelukkig kon hij de match voortzetten. Bart Rouhof kwam nog even tussen de lijnen voor Timon van Genderen en om achterin meer zekerheid in te bouwen werd spits Stefan Dijs opgeofferd voor Domenique Leboux.

CDW was nog een paar keer gevaarlijk door de verre ingooi van hun nr 9, maar Delta Sports kon de voorsprong behouden en het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Fitters klonk als muziek in de oren. 

Zaterdag 10 december – de laatste wedstrijd van 2016: uit naar GJS in Dalem( gem. Gorichem);  de nieuwe nr 3 met 22 punten; Delta heeft er 27 uit 12