• U bent ingelogd als:

Delta Sports opnieuw KOPLOPER

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 12 november kwam Wilhelmina 26 uit Wijk en Aalburg, een Noord Brabantse plaats in het Land van Heusden. Zij hebben uit 9 wedstrijden 10 punten en staan op plek 9. In het verleden hebben we nooit de degens gekruist. Vorige week had Wilhelmina flink verloren: 5-1 tegen GJS en Delta Sports zelf had nog een katerig gevoel van de 2-2 tegen Heukelum.

Vandaag was er feest op het Kruisboogcomplex, want het vernieuwde clubhuis wordt officieel geopend en een overwinning van Delta 1 zou de Kers op de taart zijn. Er waren enkele personele problemen: Berend Bram Heinen, student rechten, moest voor zijn studie naar New York; Rick Houthuijzen had weer last van zijn knie. Na 8 weken kon Dyon Siebelink weer gebracht worden. Delta Sports begon voortvarend. Een afwisselende stroom van aanvallen. Trainer Kevin Reinhard had in de voorbespreking aangegeven de corners anders te nemen, omdat dat te weinig opleverde. Nu in de 9 de min. gaf men gehoor aan zijn verzoek. De corner werd hard voorgegeven en Lennard van de Brink knikte met een kopbal bij de 1 ste paal 1-0 in. Lennart Dubbeldam dribbelde te ver door en smoorde vlak voor t doel. Niek Nieuwenhuijsen passte op Stefan Dijs, wiens uithaal via een Wilhelmina rug corner ging. Bas Geurts kopte de cornerbal in de keepershanden van Martijn Knoop ( 18)

In de rust gaf trainer Kevin Reinhard aan tevreden te zijn. We hebben wel tig kansen gecreeed, maar we staan voor: Roda Boys, dat uitspeelde bij GDC stond achter met 3-0, was de informatie van VoetbalNederland.nl. Dat was een lekkere opsteker.

In de 50ste min. een 1-2 tje tussen Harmen van Genderen en Lennart Dubbeldam, die 2-0 aantekende. Eindelijk weer eens gescoord; voor zijn gevoel  te lang – droog gestaan. Martijn Knoop had de bal niet klem, maar de scheids: J Molenaar floot toch voor ń overtreding. Na 60 min werd Dyon Siebelink – om hem te sparen- gewisseld en Bart Rouhof ging- met een boodschap- het veld in. Hoe moesten de pionnen verzet worden. Stefan Dijs werd onderuit gemoffeld. Remco Helms krulde de bal over de muur, maar al vallend kon de keep de bal eruit houden. Trainer Kevin Reinhard koos voor een verdedigend concept. Daarom zette hij 2 voormalig A1 spelers: Timon Dubbeldam en Rody Vreede in. Timon van Genderen had bijna de 3 de goal op zijn schoen, maar hij had zijn directe man in de luren gelegd, maar de keep dook de bal van zijn pantoffel. Nog een dot van een kans: Bart Rouhof kon de bal van de keep ontfutselen- gaf door aan Lennart Dubbeldam, maar naast voor open doel!

Lekker gewonnen van Wilhelmina, die voor Delta vandaag niet voor gevaar konden zorgen. Wat helemaal mooi was. Roda Boys had uiteindelijk met 3-1 verloren van GDC. Nu is Delta Sports koploper.

TOP 3:

1 Delta Sports    10-23;

2 Roda Boys       10-22,

3 Brederodes      10-19 

Zaterdag 19 november is Delta Sports vrij;

Op zaterdag 26 november is de uitwedstrijd tegen Roda Boys 

Samenstelling: Nick Oostrom, Lennard van den Brink, Thymen Doeleman, Remco Helms, Harmen v Genderen; Bas Geurts(c) ( Timon Dubbeldam);

Dyon Siebelink (Bart Rouhof), Timon v Genderen, Niek Nieuwenhuijsen, Lennart Dubbeldam, Stefan Dijs ( Rody Vreede), en keep Jordy Rijnbergen