• U bent ingelogd als:

DELTA Sports koploper

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Zaterdag 1 oktober kwam Tricht uit de Betuwe naar de Kruisboog in Houten. Tricht had vorige week met 7-1 een pak slaag gekregen van Nivo Sparta, ze hadden 6 punten uit 4 wedstrijden. We mogen ze perse niet onderschatten, was de boodschap van trainer Kevin Reinhard. Vandaag konden niet meedoen keeper Matthijs Mocking, vervangen door Nick Oostrom en Dyon Siebelink, waar Harmen van Genderen voor binnen de lijnen kwam.

In de 38e min. probeerde Domenique Pellegrom zijn man vast te pakken; de tegenstander kon doorgaan en de scheids paste de voordeel regel toe. Uiteindelijk resulteerde dit in een goal voor Tricht door Glenn Robbemondt (0-1). Dominique was aan zijn tweede gele kaart ontsnapt en dat was het sein voor trainersoverleg van Kevin en Paul. Het team werd omgezet en Bart Rouhof ging op links spelen. In de 41e minuut uit een indraaiende corner van Timon van Genderen kon Lennard van den Brink kopend de 1-1 scoren. In de rust vond de trainer dat we de laatste 10 minuten beter in het spel kwamen, met als tip om ook dit voort te zetten na rust met zo doorgaan, gas erop en jagen…..als je mee wil blijven doen, moet je winnen!

In de 55 minuut bereikte Bas Geurts Lennart Dubbeldam, die zag Berend Bram van Heinen, die de 2-1 in de linkerhoek krulde. Delta Sports kon Tricht onder druk houden. Zowel Lennart Dubbeldam als Lennard van den Brink waren tegen de grond gewerkt, maar de scheids gaf geen krimp. Helemaal niets? In de 60 min. werd voor de tweede keer Lennart Dubbeldam op zijn enkels geraakt. De Tricht boosdoener ging er na 2 x geel met rood uit. In de 75 ste min. kon Lennart Dubbeldam buitenom op rechts voorzetten en met een duik kopbal scoorde Stefan Dijs 3-1. Dijssie deed wat terug en gaf  Lennart een wippertje, die de 4 -1 maakte.

Bart Rouhof kwam ook nog gevaarlijk door, maar glijdend ging zijn inzet naast. Berend Bram had de vijfde op zijn schoen, maar de bal kwam in de schoot van keeper Glenn Robbemondt. Weer een overwinning in de pocket. Na info van Voetbal Nederland bleek dat de concurrentie punten had gemorst. Roda Boys had gelijk gespeeld tegen Wilhelmina: 2-2. Op doelgemiddelde staat Delta Sports nu gelijk met nummer 1, namelijk vijf wedstrijden 13 punten en Delta + 9; Roda +7.  

Voor de 1 ste periode gelden 8 wedstrijden. Delta Sports moet nog  tegen Nivo Sparta, Brederodes en Hardinxveld. Op 29 oktober zitten de 8 erop.
Volgende week zaterdag 8 oktober speelt Delta Sports om 14.30 uur in Zaltbommel op sportpark de Watertoren. Dat is een nieuw park, dat officieel op 7 september is geopend.
Nivo Sparta wordt als een van de titelkandidaten genoemd, maar laat dat nog niet zien. Ze zullen gebrand zijn om de koploper een pootje te lichten.

Gaat Stefan Dijs zijn 100 ste goal tegen Nivo Sparta scoren?