• U bent ingelogd als:

Delta Sports – is Herbstmeister

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Zaterdag 10 december ging Delta Sports ’95 uit naar GJS ( Gorinchemse Jonge Spartanen. De ploeg uit Dalem/Gorichem staan op plek nummer 2 met 22 punten en Delta Sports is koloper met 27 punten. Thuis zijn zij in 6 wedstrijden nog ongeslagen,  Delta Sports heeft uit nog niet verloren.

De sluitpost Nick Oostrom voelde zich niet lekker en in goed overleg ging Matthijs Mocking op goal. Gelukkig mocht Lennard van den Brink weer aansluiten omdat zijn beroep van 3 wedstrijden schorsing was gehonoreerd zodat hij slechts 1 keer aan de kant moest blijven. In de 12 de minuut een verre uittrap van Matthijs, die kwam bij Lennart Dubbeldam die Dyon Siebelink in stelling bracht. De GJS keeper Jari van Baalen kon de inzet tot corner werken. In de 27 minuut was er een vrije trap voor GJS, ik denk wel op 40 meter. Deze werd snoeihard in gekopt door Sjors Hendriks, helaas de 1-0. Delta Sports krijgt ook 2 mogelijkheden. Die van Stefan Dijs gaat naast de muur en scheerlings langs de paal. Dyon Siebelink doet niet onder, want zijn inzet gaat andere kant links langs. In de 40 ste minuut grijpt Dyon Siebelink naar zijn hamstring, waarschijnlijk een scheurtje waardoor verder spelen niet mogelijk is. Bart Rouhof moet direct uit het trainingspak en invallen.

In de rust besloot trainer Kevin Reinhard  voorin wat om te zetten. Niet wanhopen jongens, want we hebben nog een hele helft te gaan. Als ieder zich aan de taken houdt, moet het lukken. Keeper Matthijs Mocking had moeite met het zware veld en trok andere voetbalschoenen aan om meer grip te hebben. Domenique Pellegrom schakelde Bart Rouhof direct in, Bart kon de bal lekker voortrekken en Stefan Dijs kon bijna koppend scoren. GJS voelde zich meer onder druk komen te staan. “Alle hands aan dek” was het parool.  In de 70 ste minuut kon Delta Sports eindelijk langszij komen. Niemand minder dan Stefan Dijs scoorde zijn 100ste goal (4e bij Voetbal Nederland).  In de 78s te min. ontsnapte Delta Sport aan een tegengoal, want een vrije trap kwam via de binnenkant paal het veld weer in.

Scheidsrechter Hoogdalem, die goed met de spelers om kon gaan, en niet verkeerd floot, kreeg nog een applaus voor een hakballetje.

Ieder verzoende zich al met een gelijkspel, maar in de extra tijd kon Bart Rouhof een corner van Stefan Dijs afronden, 1-2. daarna was het de beurt aan Bart om een corner te nemen welke werd afgerond door Stefan waardoor de 1-3 op het scorebord stond, nummer 101. Wat een ontknoping. In de kleedkamer werd door de Herbstmeister zelf getrakteerd op bier en gedanst op Simply the Best.

Delta Sports staat stevig op de eerste plek met 30 punten uit 13 duels.
Thuis in de Delta kantine werd Stefan Dijs voor zijn 100ste goal gehuldigd en Man of the match was deze keer Bart Rouhof. 

NU winterstop; het 1 ste weekend van januari 2017 op trainingskamp naar Kijkduin en trainen op de velden van Quick Boys Katwijk.

samenstelling Delta Sports:

Matthijs Mocking, Lennard van den Brink, Thymen Doeleman, Remco Helms, Domenique Pellegrom, Berend Bram Heinen, Bas Geurts ©, Dyon Siebelink( Bart Rouhof),  Harmen van Genderen, Lennart Dubbeldam, Stefan Dijs, reserves: Joey van de Horst ( was ook een jaar geblesseerd) en Timon Dubbeldam, res keep Jeroen Hienen.