• U bent ingelogd als:

Delta Sports heeft geen medelijden met rode lantaarndrager BLC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Er stond voor koploper Delta tegen de rode lantaarndrager BLC meer op het spel dan een overwinning. Bij winst is de 2e periode nog binnen handbereik. Dit is afhankelijk van de 5 minuten die nog gespeeld moeten worden tussen Nivo Sparta en CDW aanstaande dinsdag 7 maart. Bij verlies of gelijkspel is dat over en uit. Delta begon niet sterk. Door niet sterk ingrijpen keek het binnen 4 minuten al tegen een 0-1 achterstand aan. De eerste 20 minuten was het dan ook billenknijpen en hopen dat de achterstand niet groter zou worden. Gelukkig werd de spanning in 21 minuut teruggebracht in de wedstrijd toen Harmen van Genderen een aanval, die via veel schijven liep, doeltreffend afrondde. Daarna kwam Delta steeds beter in hun spel en werd BLC van alle kanten overklast. In de 31 minuut zorgde Stefan Dijs voor de 2-1 na een aanval door het midden. In de 39e minuut kreeg Lennart Dubbeldam de kans om er 3-1 van te maken. Zijn doelpoging ging echter net naast het doel. Toch heeft hij een belangrijke aandeel in de overwinning gehad door 4 assists te geven waaruit gescoord kon worden. Toen Dyon Siebelink en Timon van Genderen er in de 40 en 44 minuut, na vloeiende aanvallen, respectievelijk 3-1 en 4-1 van maakten was de wedstrijd gelopen. En het wachten op een reuzen uitslag.

Ook na de rust ging Delta sterk uit de startblokken en was het duidelijk dat er voor BLC geen eer te behalen viel deze middag. In de 51 en 77 minuut scoorde Harmen van Genderen zijn 2e en 3e doelpunten. En bracht hiermee zijn totaal op 25 voor Delta. Jammer voor BLC maar zij kwamen er niet meer aan te pas. Met de regelmaat van de klok werd er gescoord en gewerkt aan het doelsaldo. Om de wisselspelers ook speelminuten te gunnen werden Timon van Genderen, Bas Geurts en Stefan gewisseld voor respectievelijk: Bart Rouhof, Guido Burkstra en Dave Pieterse.  Toen scheidsrechter  van de Luitengaarden na 90 minuten affloot stond er een eindstand van 10-2 op het scorebord.

Doelpuntenmakers: Harmen van Genderen 1-1; 5-1;8-2. Stefan Dijs: 2-1; 6-1;Dyon Siebelink: 4-1; Timon van Genderen: 4-1; Bart Rouhof 9-2 en Dave Pieterse 10-2.

Hoewel het hele team er voor in aanmerking kwam, werd Harmen van Genderen gekozen als man off the Match.

Wissels: Nick Oostrom, Dave Pieterse, Guido Burkstra en Bart Rouhof.

Zaterdag 11 maart een uitwedstrijd naar de taaie tegenstander Heukelem.  Aanvang 14.30 uur.

Het tweede speelde met 3-3 gelijk tegen Elinkwijk.