• U bent ingelogd als:

Delta Sports doet zich zelf tekort

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Delta Sports – Heukelum 2-2 

In dit weekend was in de Expo hal in Houten een grote motortentoonstelling. Daar werd uiteengezet , dat als er zand in de motor zit; dat ie dan sputtert/ hapert. nu dat gebeurde ook in Houten Zuid bij Delta Sports. 

Op bezoek kwam Heukelum, de rode lantaarndrager, die 5 punten uit 8 wedstrijden hebben. Zij zijn gepromoveerd uit de 3 de klasse. Hun trainer Marco Verbeek kent Delta Sports op zijn duimpje, want in het verleden bestreed hij Delta al eens met Focus. Er was amper afgetrapt of er lag een bal in de touwen!

Timon van Genderen kon alleen op de keeper afgaan; hij hield overzicht en legde breed op Niek Nieuwenhuijsen, die lekker uithaalde 1-0. Je kon duidelijk zien, dat Heukelum moeite had met de opbouw van Delta Sports; ze kwamen nauwelijks van eigen helft.

Na een kwartier de eerste doelgerichte kans van Heukelum, die naast ging. In de 30 ste min. een voorzet van links op Sil van Putten van Heukelum, die de bal een keer liet stuiteren en toen uithaalde- weer een stuiterende bal, waar keeper Niek v Oostrom zich op verkeek: 1-1. Hoe kan dat gebeuren?

Gelukkig kon het driemanschap Berend Bram Heinen- Bas Geurts en de goalgetter Harmen van Genderen, de 2-1 aanteken. Met die stand gingen ze rusten.

Trainer Kevin Reinhard was kritisch: Niettemin mooi dat we met 2-1 voor staan; ik kan jullie nog meegeven dat Roda Boys met 0-2 achter staat tegen Brederodes. We hebben het in ons om nu over Heukelum heen te lopen. Na rust was Delta Sports  niet direct bij de les en Semih Kaplan maakte 2-2, waar Heukelum superblij mee was. Vlakbij de 16 maakte Heukelum hands; scheidsrechter Van Vreeswijk gaf geel; moest dat geen rood zijn? Op 25 meter mocht Remco Helms een vrije trap nemen; Heukelum kwam met de schrik vrij; de bal kaatste terug op de lat. In de 65 ste min. kwamen de lang geblesseerde spelers Stefan Dijs en Rick Houthuijzen van de bank. Heukelum scoorde nog een keer, maar dat werd terecht voor buitenspel afgevlagd. Stefan Dijs werd binnen de 16 met een worstelpartij gevloerd. Verontwaardigd vroeg hij zich af: Is dit geen penalty ? Niek Nieuwenhuijsen bediende Stefan Dijs, die de bal niet goed onder controle kon krijgen. Harmen van Genderen probeerde het nog met een afstandschot, maar de scheidsrechter floot vlot voor het einde zonder bijtelling van blessuretijd. 

Delta Sports was teleurgesteld met dit ene puntje. Het had langszij Roda Boys kunnen komen, omdat zij verrassend van Brederodes verloor. Trainer Marco Verbeek van Heukelum had zijn huiswerk goed gedaan; met hun punt blijven ze echter laatste, omdat Hardinxveld gewonnen had bij BLC.

Koploper Roda Boys: 22 punten; Delta Sports op de 2 de plek met 20 punten.