• U bent ingelogd als:

Delta Sports blijft overeind

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 Zaterdag 26 november speelde Delta Sports uit bij Roda Boys/ Bommelerwaard. De titanenstrijd tussen de nrs: 1 en 2. Roda Boys had 1 punt minder, namelijk 22 en Delta Sports is koploper met 23. De laatste 2 wedstrijden was Roda Boys duidelijk van slag nadat zij daarvoor de 1 ste periodetitel bemachtigd hadden. 

Delta Sports had van de week een behoorlijke aderlating door het geblesseerd uitvallen van aanvoerder Bas Geurts tijdens de training en Niek Nieuwenhuizen was dinsdagavond uitgevallen bij Delta onder 23. Roda Boys had ook met een tegenvaller te maken. Geert Verhoeven, de eerste keeper had een schorsing van 3 wedstrijden. De 2 de keeper was ziek zodat de derde keeper boven kwam drijven. 

In hun programmablad gaven ze aan: Als we winnen nemen we de kop weer over, de teams bleken aan elkaar gewaagd. De beste man bij Roda Boys bleek de vervangende keeper, namelijk Loek Slosser. In de 54 ste min. kon Stefan Dijs uit de draai op doel schieten, maar de keeper keerde de inzet.

Trainer Kevin Reinhard vond dat Delta Sports ’95 de tegenstander Roda in zijn macht had, er konn drie keer in de kleine ruimte op doel geschoten worden, maar helaas bleef een goal uit.

In de 79e minuut een vrije trap voor Roda Boys, die verlengd werd en op de paal belandde. Delta Sports raakte wel uit zijn spel mede vanwege de verhouding met de scheidsrechter. Dat bleek toen Lennard van de Brink in een fair duel de bal ontfutselde bij zijn opponent en bestraft werd met een rode kaart.  

Nog 5 minuten tegaan, de reserves Bart Rouhof, Timon Dubbeldam en Domenique Leboux moesten ingezet worden, omdat de vervangers moe gestreden waren. Delta Sports kon met opgeheven hoofd het grasveld verlaten. Gelijk gespeeld, maar niet verloren. De modder moest uit de schoenen geklopt worden. Dat hadden ze al tijden niet meer mee gemaakt. 

Wat deden de anderen. Brederodes, de runner – up verslikte zich met een gelijkspel: 3-3- tegen BLC en bleef op 20 punten steken. Ook CDW, dat met 2-1 won tegen Heukelum kwam op 20 punten. CDW  uit Wijk bij Duurstede is komende zaterdag 3 december thuis de volgende tegenstander, aanvang 15.00 uur.