• U bent ingelogd als:

Delta Sports ’95 tegen Nivo Sparta 3-0 overwinning

Geplaatst in Wedstrijdverslagen


Een gedecideerde overwinning.

Zaterdag 18 maart kwam Nivo Sparta uit Zaltbommel naar de Kruisboog in Houten. Nivo staat op de 4 de plek met 31 punten uit 18. Zij hadden onlangs de 2 de periodetitel behaald en Delta afgetroefd. In de voorbespreking noemde trainer Kevin Reinhard Nivo een van de beter voetballende ploeg in de 2 de klasse. Ten opzichten van de vorige week waren er 2 mutaties, die door n sterke bank opgelost kunnen worden. Bij Nivo Sparta waren er ook personele problemen – keeper uit t 3 de Marcel v de Hoven ( 43 jr) en in de achterste linie Bjorn Jongste ( 40jr). In de 7 de min. een corner van Dyon Siebelink, die bij Bas Geurts terecht kwam; keeper v. d Hoven lag achterste voren op de grond om de bal te bemachtigen. Timon van Genderen testte de keeper ook.

In de 22 ste min. werd Lennart Dubbeldam binnen de 16 vastgehouden; penalty besloot scheidsrechter Aafoullah. Berend Bram benutte de penalty: 1-0 . De linksbuiten van Nivo Noordhoek draaide de vrije trap in de korte hoek, maar onze keeper Matthijs Mocking dook de bal eruit.

Delta Sports beheerste de wedstrijd. In de 41 ste min. claimde Nivo ook een penalty, maar de scheids wilde van niets weten. Nivo bleef sputteren wegens hen aangedane onrecht. De genomen corner landde op het dak van het net. Hier kwam Delta goed weg. Aan de andere kant schoot Dyon Siebelink strak over de grond, de keeper liet de bal glippen, maar er stond een verdediger achter om de inzet onschuldig te maken. In de 45 ste min. eiste Domenique Pellegrom op 20m de vrije trap op. Met een curve verraste hij de keep, die aan de grond genageld stond: 0-2. Dat was lekker rusten. Thymen Doeleman werd voor Remco Helms gewisseld.

Lennart Dubbeldam stuurde Dave Pieterse op rechts de ruimte in. Dave maakt in de 75 min.plaats voor Bart Rouhof. Sporadisch kwam Nivo Sparta bij het Delta doel, maar daar stond keeper Matthijs Mocking zijn mannetje. Matthijs trapte ver uit op Bart, die kon alleen richting goal, maar de Nivo keeper kwam uit en had de bal. Topscoorder Willem van Looijen, goed voor 20 goals, was vandaag goed uitgeschakeld door de solide achterhoede.  Om t achterin toch dicht te timmeren ruilde de trainer een spits: Timon van Genderen voor Rick Houthuizen. Dyon Siebelink schoot op de paal, de carambool kwam bij Bart; hij had geen geluk en schoot over.

In de 44 ste min. een assist van Lennart Dubbeldam, die Bart Rouhof eindelijk succesvol kon afronden: 3-0. 

In de bestuurskamer erkende Nivo Sparta dat Delta Sports zonder meer de kandidaat is voor de titel. 

GJS won vandaag met 0-2 bij BLC; Roda Boys morste ook geen punten en won met 4-1 tegen Hardinxveld. 

TOP Drie:

Delta Sports      19 – 46,

GJS                   19 – 35

Roda Boys        18 – 3 

Nog 7 wedstrijden te gaan.  Mag Delta Sports zich al in de Zevende hemel wanen?
Zaterdag 25 maart uit naar Tricht, Middelweg 54