• U bent ingelogd als:

Delta Sports ´95 blijft koploper in zaterdag Zuid 1 in de tweede klasse F

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 8 oktober speelde Delta Sports uit in Zaltbommel op sportcomplex De Watertoren tegen de plaatselijke favoriet Nivo Sparta. Nivo Sparta werd bij begin van de competitie samen met Delta Sports als mogelijke titelkandidaat genoemd, maar na 5 wedstrijden verkeren zij op plek 11 met 5 uit 5.

In de 14 de min. een opzet van Lennard van den Brink op Stefan Dijs, die door het midden Harmen van Genderen, de 0-1 liet scoren. Harmen was de aangever op zijn broer Timon, die Nivo keeper: Westerlaken  uit zijn goal lokte en in de verre hoek in de 16 de min. de 0-2 maakte. Niet teveel inzakken, gaf trainer Kevin Reinhard aan. Uit de tweede lijn schoot Nivo op de kruising. Nadat Lennart Dubbeldam werd vastgehouden kon vanaf 17m Stefan Dijs aanleggen voor zijn befaamde vrije trap ( zou hij de 100ste goal scoren?); helaas bal verdween in de keeperhanden. In de 27 ste min. even een inkakkertje van Remco Helms,; hij verprutste de bal aan Willem Looijen, die eenvoudig 1-3 op het bord plaatste. Delta Sports had een heel bastion opgeworpen: Thijmen Doeleman en keeper NIck Oostrom konden de bal corner werken, die werd overgekopt. In de rust gaf trainer Kevin aan, dat hij tevreden was; voor zo ń stand had ik vooraf willen tekenen. Die gasten moeten nu wel komen, want zij willen broodnodig punten. Ze gaan zonder meer risico”ś nemen, waardoor wij – kansen- krijgen. In de 58 ste min. kwam Delta goed weg met een omhaal. Beren Bram Heinen ging met een 1-2 tje met Timon door de Nivo verdediging heen, maar de inzet ging naast. Niek Nieuwenhuijzen passte op Lennart Dubbeldam, die kort wegdraaide, maar de keeper lag in zijn schot. In de 78 ste min. kon Lennart Dubbeldam – Berend Bram Heinen 1-3 laten scoren. Nivo Sparta gaf nog niet op. In de 87 ste een mooie volley van Jente Roorda, wat 2-3 betekende. Achterin kwam Timon Dubbeldam (19 jr) voor voorhoedespeler Timon v G.

Het fluitsignaal van de goedleidende scheidsrechter IJpelaar klonk als een bevrijding.

Door geloof in eigen kunnen was Nivo Sparta verslagen. Tegenslagen geven de push om door te gaan.

 

 

Op Voetbal Nederland werd gauw even naar de concurrentie gekeken: Mede koploper Roda Boys had geen fout gemaakt en won overtuigend van Hardinxveld met 1-3; nr 3 Altena liet een steek vallen door een gelijkspel.