• U bent ingelogd als:

Delta Sports´95 KAMPIOEN

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Heel Nederland was de afgelopen week in de ban van Koningsdag. Echter bij Delta Sports had trainer Kevin Reinhard zijn boys anders gefocust. Op Koningsnacht werd er nog getraind, want zaterdag 29 april na 2 “mislukkingen” wil Delta Sports thuis winnen van Roda Boys. Roda Boys uit Aalst in de Bommelerwaard. Vorig seizoen waren zij nog 1 ste klasser. Zij behaalden de 1 ster periodetitel en gaan dus voor de nacompetitie, die 20 mei a.s. start. Zij waren behoorlijk gehavend, want zij misten 3 coryfeeen door blessures en gele kaarten. 

Op sportpark de Kruisboog was het in Houten Zuid een heerlijke ambiance, waar zo’ń 500 niet betalende toeschouwers op af waren gekomen. In district Zuid 1 verbaast men zich erover dat Delta Sports de enige club is waar nog geen entree wordt geheven. In de 6 de minuut veerde heel Delta op. Eerst leek het erop of Dave Pietersen binnenkant paal scoorde; helaas nog geen videobeelden en uit de rebound van Bas Geurts ging de Roda Boys keeper gestrekt.  Na 8 minuut was Roda Boys voor de eerste maal voor het Delta doel, maar keeper Matthijs Mocking kon de bal oppikken. Het dichtst bij een goal was de nr 3 van Roda Boys die een prima geplaatste kopbal op zijn eigen goalie gaf. Maar in de 24 ste minuut kon Delta op de banken. Uit een corner van Dominique Pellegrom scoorde Lennart Dubbeldam 1 -0. Remco Helms passte door het midden op Dave Pietersen, die op turbosnelheid zijn tegenstanders zoek liep, maar hij speelde de bal net iets te ver voor zich uit om gevaarlijk te zijn.  

In de 63 ste minuut werd Timon van Genderen met rood van t veld gestuurd. In de ogen van scheidsrechter M van de Luitgaarden een zware overtreding. De Delta aanhang vond t overtrokken. Nu verder met 10 man. Roda Boys scoorde bijna, maar de bal liep voorlangs het Delta doel. In de 76 ste minuut werd  Lennart Dubbeldam stevig aangepakt. De vrije trap kwam bij Dyon Siebelink, die 2-0 scoorde. Lennart Dubbeldam was moe gestreden en maakte plaats voor Bart Rouhof. Roda Boys raakte door tegengoals van slag, want in de 80 ste minuut draaide Bart Rouhof weg van zijn man en kon tegendraads scoren: 3-0. Delta Sports kon de teugels laten vieren ; de pot was gespeeld.Binnen de lijnen kwamen nog Guido Burkstra en Thymen Doeleman. Vlak voor tijd een verre uittrap van keeper Matthijs Mocking, die Bat Rouhof verlengde op Daver Pietersen, die met een lob de Roda Boys keeper verschalkte: 4-0 

Eindelijk het kampioenschap van de 2 de klasse F in district Zuid 1 is binnen. Een vertegenwoordiger van de KNVB reikte de kampioenschaal uit aan aanvoerder Bas Geurts. Het feest kon beginnen.