• U bent ingelogd als:

Delta speelt de Bilt compleet van de mat : 8-1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen
  • Na een teleurstellend verlies vorige week, is het team gebrand op een goed resultaat vandaag. Het zorgt voor behoud van aansluiting met de koplopers en maakt dat het elftal in goede stemming de komende winterperiode ingaat waarin de nodige trainingsarbeid dient te worden geleverd.

Om het verslag beknopt te houden zal ik niet alle fraaie momenten in de wedstrijd beschrijven. Neem maar aan dat het er zeer veel zijn geweest. Het is zo’n zaterdag waarop alles lukt en de tegenstander geen moment in de wedstrijd komt.

De 1e helft start met het snelste doelpunt dat ik van Delta1 ken. Na een halve minuut ligt de bal al achter de keeper en is de score geopend. Binnen twintig minuten staat het al 4-0  En dat tegen de nummer 2 van de ranglijst! De voet gaat iets van het gaspedaal, wat De Bilt wat ruimte geeft om aan wat meer te denken dan alleen maar verdedigen. De twee goede spitsen die De Bilt heeft, kunnen het uiteindelijk ook niet alleen en lopen zich geregeld vast op de solide verdediging van Delta. Vlak voor rust een te laat ingezette sliding van Sander, waarbij de spits van De Bilt aangetikt wordt. Hoewel een penalty al straf genoeg is, moet Sander met rood het veld af. In de 45e min. scoort De Bilt de 4-1.

In de rust denk je als toeschouwer dan: nou het kan nog best eens gaan stormen. De nummer 2, topscoorder in het midden, Delta met 10-man…. En ja hoor, het gaat stormen in de 2e helft. Alleen dan wel de goede richting uit. 10 man spelen voor 12 man en laten De Bilt volledig kansloos. De ene actie nog fraaier dan de andere. Met doelpunten in de 57e, 79e, 86e en 88e min. bouwt Delta aan een stand van 8-1 aan het einde.

Opperbeste stemming na afloop van de wedstrijd. Mede door verlies van koploper FC Almere, gaat Delta de winterstop in op een 5e plaats met (slechts) 5 punten achterstand op de nummer 1. Het gaat nog een mooie 2e seizoenshelft worden.

Hoewel er vele in aanmerking kwamen, waaronder natuurlijk de topscoorder van vandaag met 4 doelpunten Lennart Dubbeldam, besluit de staf tot “Team of the Match” vandaag.

Opstelling: Stan Wennekes, Thymen Doeleman, Remco Helms, Sander de Borst (c), Domenique Pellegrom, Guido Burkstra (Niek Nieuwenhuijsen), Harmen v Genderen (Stefan Dijs), Casper Verboon (Kevin Adamzek), Berend-Bram Heinen, Timon v Genderen, Lennart Dubbeldam. Wisselspelers: Theun Heuvelink, Justin van den Brom.

Scoreverloop:
1-0 en 2-0 Casper Verboon;
3-0 Domenique Pellegrom;
4-0 Lennart Dubbeldam;
4-1. Mike Versloot
5-1 Lennart;
6-1 Timon v Genderen;
7-1 en 8-1 Lennart.

De competitie gaat 23 januari 2016 verder. Delta speelt dan uit tegen Zevenhoven. Komende zaterdag is Delta uitgenodigd bij FC Marken waar het om 13.30 uur speelt.

Trainingskamp voor de seniorenselectie is in het weekend van 9 januari en vindt dit jaar in Breda plaats.