• U bent ingelogd als:

Deimios Damkalis en Jesse Witlox lichtpuntjes in povere derby

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Met vuurwerk kwamen OSM ’75 en VV Maarssen afgelopen zaterdag het veld op, maar van spektakel in het veld was geen sprake tijdens de enige echte derby in de Vechtstreek. OSM speelde gedreven en zat er kort boven op, Maarssen probeerde te voetballen maar miste de precisie en vooral beleving die past bij een derby.

Spits Sven van Vuuren zat een schorsing uit en collega-spits Ronald Wielinga stond op met keelontsteking. Zij werden voorin vervangen door Jordi Kreuger en Cavit Yavuz. De eerste speldenprikken waren voor OSM, dat tot twee keer toe gevaarlijk voor de goal van Tim Bakker opdook. Eén keer kwam Bakker als sterkste uit het duel en de andere bal verdween naast de goal. Aan Maarssenzijde waren de hoogtepunten op één hand te tellen, maar de aanval die door Jesse Witlox werd opgezet was in ieder geval nog de moeite waard, omdat dit het enige moment in de eerste helft was dat Maarssen langdurig balbezit had op de helft van OSM en de bal vlot van voet naar voet ging. De doelpoging waar deze aanval mee eindigde was echter geen probleem voor de doelman van OSM.

De rust werd bereikt met de brilstand en dit was gezien het spelbeeld terecht. De paar honderd supporters werden echter nog niet vermaakt door de beide teams. In de rust meer tegenslag voor VV Maarssen, want Zaid el Jaloulli, de laatste weken sterk op dreef en makkelijk scorend, had teveel last van een vorige week opgelopen blessure en werd uit voorzorg gewisseld. Tim Menue raakte net voor rust geblesseerd bij één van de weinige duels die Maarssen wel verbeten uitvocht. Ook Menue ging eraf en zij werden vervangen door Sebas Jansen en debutant Deimios Damkalis. Damkalis speelt normaal in de JO17-1 van VV Maarssen, uitkomend in de vierde divisie. Na een lastig begin gooide dit 16-jarig talent de schroom van zich af en was hij dreigend met acties richting de goal van OSM. Samen met de 19-jarige Jesse Witlox, dit seizoen ook overgekomen uit de jeugd van VV Maarssen, probeerde hij lijn te krijgen in het aanvalsspel van Maarssen, maar te weinig spelers haalden hun niveau om aan te haken bij deze rookies.

De enige speler aan Maarssen-kant die wel volop de strijd aanging, was Sven de Paauw. De voorstopper was in de 69ste minuut ook dichtbij de openingstreffer, maar de door Sven Eggermont teruggekopte bal in de 16 meter werd door De Paauw keihard tegen de onderkant van de lat geschoten. Normaal wil zo’n bal nog wel eens achter de lijn stuiteren, maar dit seizoen niet en terwijl de bal door OSM naar voren werd geschoten om onder de druk van Maarssen uit te komen, maakte Maarssen onnodige hands, wat leidde tot een vrije bal voor OSM. Ook deze vrije trap werd de 16 meter ingebracht en ook hier won de aanvaller van OSM makkelijk het eerste kopduel. De verlengde bal werd door de attent ingevallen linksbuiten van OSM over keeper Bakker in het doel gekopt. Eén minuut nadat Maarssen op voorsprong leek te komen, lag de bal aan de andere kant in het net. Met nog twintig minuten te gaan, bracht Maarssen haar laatste wissel, maar ook Ronald Wielinga kon geen verandering meer brengen in de stand en de overwinning ging naar de dolgelukkige Maarssenbroekers.

De derby werd zeker niet de wedstrijd die de supporters ervan hadden verwacht en vanuit VV Maarssen-perspectief was het voetballend te slordig en te wisselvallig. Omdat OSM in ieder geval uitstraalde de wedstrijd te willen winnen, maakte dat het verschil. Gelukkig voor VV Maarssen waren er ook voldoende lichtpuntjes, want Jesse Witlox lijkt weer helemaal terug na zijn blessure en de invalbeurt van Demiois Damkalis laat zien dat er de komende jaren voldoende talent uit de jeugd aan kan haken bij de selectie van VV Maarssen.

Komend weekend komt Jonathan richting Sportpark Daalseweide en kan VV Maarssen met een overwinning proberen direct klassebehoud veilig te stellen. Aanvang 14.30 uur.