• U bent ingelogd als:

Degradatiezorgen voor SO Soest ondanks zege niet voorbij

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Dylan Meyer schiet ondanks blessure  zijn ploeg naar overwinning

Een wedstrijd winnen en niet stijgen op de ranglijst. Dat overkwam SO Soest na de 2-0 overwinning op AFC’34. De concurrenten wonnen ook, maar met betere cijfers. Dus blijft het billenknijpen voor de ploeg van trainer Herman Wallenburg.

‘ Volgende week Zeeburgia thuis en dan VVIJ uit. Dat zijn ploegen die de punten ook hard nodig hebben. Dat worden spannende potjes’, wist Wallenburg, die besefte dat als zijn ploeg zondag verloren had de problemen nog groter waren geweest. De Soesters hadden het geluk dat Dylan Meyer en doelman Diango Alvarez in een bloedvorm staken. Want ondanks dat de Alkmaarders de eerste helft het meeste balbezit hadden was het Meyer die pal voor de rust toesloeg. Als een duveltje uit een doosje kwamen de Soesters op 2-0. Eerst was het Meyer zelf die briljant inschoot. Amper drie minuten later stelde de snelle aanvaller Maarten Jan Belt in staat de tweede treffer te realiseren. Het was een droomscenario voor de ploeg van Wallenburg. ‘ We profiteerden goed van twee fouten van de tegenstander’, bekende de coach, die in de pauze zijn pupillen benadrukte om meer rust in het spel te brengen.

En dat had resultaat, want de gasten wisten niet echt gevaarlijk meer te worden. Even leek arbiter Erkens roet in het eten te gooien. Hij kende AFC’34 een strafschop toe. Alvarez bekroonde zijn goede optreden door het speeltuig uit zijn heiligdom te ranselen. De man van het scorebord, Aart van Doorn, had reeds de 2-1 tot hilariteit van de 250 toeschouwers op het scorebord gezet. ‘ Tja, ik dacht dat er hij wel in zou gaan’, verklaarde Van Doorn. So Soest moest zelfs na de tweede gele kaart van Maarten Jan Belt met tien man verder. Toch kwam het niet meer in gevaar. Dylan Meyer keek ondanks een liesblessure met genoegen terug op de match: ‘ Bij de eerste goal kreeg ik hem lekker op maat van Thijs ( Janmaat, red.). De 2-0 viel op een mooi moment, zo vlak voor rust. Toen hadden we ze op de knietjes en hadden we moeten doordrukken’. Meyer had weinig getraind. ‘ Ik speelde met een handicap, maar dat maakt me niet uit. Ik doe dat nog twee potjes. Daarna is er tijd genoeg om te rusten en te herstellen.’ Wallenburg was blij met de drie punten. ‘ De eerste helft had AFC’34 meer balbezit, maar wist nagenoeg geen kansen te creëren. We zijn op het laatste kwartier na, met tien man niet in problemen geraakt. We krijgen nu nog twee finales.’

SO Soest- AFC’34  2-0 ( 2-0). 1-0 Dylan Meyer, 2-0 Maarten Jan Belt