• U bent ingelogd als:

Degradatie De Meern uit de hoofdklasse is een feit

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Door: Martin Veldhuizen / AD

De Meern is gedegradeerd uit de hoofdklasse. In en tegen Vlissingen werd het 2-2, waardoor de Meernezen voor het tweede jaar op een rij een niveau omlaag gaan.

 

De ploeg van Jeroen Hoefste kwam in Zeeland uitstekend uit de startblokken. Na een prima actie van Bob Prins schoot Gideon Emanuels de bezoekers al na vijf minuten naar een 0-1 voorsprong. Een kwartier later kwam Vlissingen op gelukkige wijze op gelijke hoogte, maar vijf minuten voor rust nam De Meern opnieuw de leiding. Weer was het Emanuels die scoorde. Uit een fraaie paas van Ton Waltman rondde hij na een imposante rush beheerst af: 1-2. Kort daarna trapte Serkan Yasar een tegenstander na, waardoor De Meern met tien man aan de tweede helft begon.

Daarin trok Vlissingen ten aanval, maar niet voordat Emanuels een reuzenkans op zijn derde treffer miste. De thuisploeg werd echter nauwelijks gevaarlijk, maar vier minuten voor tijd viel het doek alsnog voor De Meern. Met zijn tweede treffer ontnam hij Abdenbi Abderrahman de Meernezen de illusie van een extra weekje hoop.