• U bent ingelogd als:

Degelijke overwinning van SO Soest op VVIJ

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SO Soest won de vijfde opeenvolgende wedstrijd. Zondag was VVIJ het slachtoffer. Het was lastig om de openingen te vinden tegen de stugge ploeg uit IJsselstein. De ban werd gebroken door doelpunten uit spelhervattingen. Steven van den Berg en Tom Karst waren attent bij een corner: 2-0.

VVIJ was zondag niet naar Soest gekomen om de schoonheidsprijs te verdienen. De ploeg uit IJsselstein bivakkeert onderaan de ranglijst en ging zondag voor een punt tegen een van de koplopers. Het was de tegenstander niet kwalijk te nemen. Vanaf het eerste fluitsignaal van de voormalig profarbiter Roelof Luinge trok VVIJ een menselijke muur op. De linies speelden dicht op elkaar en de ruimtes waren klein. SO Soest kon moeilijk een opening vinden. De lange ballen op de spitsen Ali Coban en Tom Karst waren in de meeste gevallen een prooi voor de achterhoede van VVIJ en anders stond doelman Stefan Kolvers zijn mannetje. De keeper was attent bij een inzet van Tom Karst en hij zag in de beginfase tot zijn opluchting een inzet van diezelfde Tom Karst tergend langzaam tegen de paal gaan.

Deed VVIJ dan niks terug? Jawel. De ploeg kwam er af en toe scherp uit en in de 37ste minuut was er voor de gasten een ultieme mogelijkheid om de score te openen. Na een ongelukkige handsbal van Hessel de Goeij kon Luinge niks anders doen dan naar de stip wijzen. De penalty van Giorgio Moolenbeek werd door doelman Jaime Hensen met een prachtige reflex gestopt.

Dankzij het huzarenstukje (de tweede van dit seizoen) van de doelman van SO Soest werd de brilstand ook de ruststand. In de tweede helft bleef SO Soest op zoek naar een treffer en gokte de tegenstander vooral op de counter. Bas Tullemans was dicht bij een treffer. Maar opnieuw stond Kolvers in de weg. De tegenstoten van VVIJ waren gevaarlijk maar Jaime Hensen was vandaag niet te passeren. Een vrije trap werd fraai gepakt door de keeper. Het was de voorbode voor de openingstreffer, want enkele minuten later lag de bal achter doelman Kolvers. De corner van Maarten Jan Belt werd door Steven van den Berg van dichtbij binnengekopt.

Na de bevrijdende voorsprong leek Soest van een last bevrijd en kwamen er eindelijk kansen om de score te verdubbelen. Tom Karst had twee dotjes van mogelijkheden en ook de inzet van Ali Coban had een beter lot verdiend. Het valt de spitsen van SO Soest te prijzen dat zij niet lang in een rouwmoment blijven. In de 76ste minuut wist Tom Karst zijn “wekelijkse” doelpunt te scoren. De corner van Rayendall Bitorina werd bij de eerste paal snoeihard binnengeschoten.

Een goede overwinning die nodig was omdat ook de concurrentie blijft winnen. Komende zondag wederom een thuiswedstrijd. Op de Bosstraat ontmoet SO Soest Vriendenschaar uit Culemborg.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen; Jorney Kappenberg, Hessel de Goeij (81. Thijs Janmaat), Steven van den Berg, Nico Safarov; Bas Tullemans (75. Dylan Meijer), Bart Kuijpers, Rayendall Bitorina, Maarten Jan Belt; Ali Coban, Tom Karst

62. 1-0 Steven van den Berg

76. 2-0 Tom Karst

Bron: SO Soest