• U bent ingelogd als:

Degelijk spelend Benschop maakt FC Driebergen kansloos

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Dat Benschop weer beter in zijn ritme lijkt te komen bleek vorige week al tegen Odysseus. Tegen FC Driebergen werd dat verder uitgebouwd en het benutten van kansen, wat tegen de Utrechtse studenten niet lukte, gebeurde nu wel echter, nog zeer beperkt, maar de drie punten gingen mee naar Benschop.

 

Benschop moest het doen zonder de twee sterkhouders, aanvoerder Martijn de With en Jeroen Lieverse, die beide geblesseerd waren. Daarbij kwam nog bij dat Kwame Ballo te laat op het sportpark verscheen, daar zijn kapper meer werk had dan verwacht. Trainer Frenk vd Kleij vond zijn kapsel zo mooi, dat hij Kwame naast hem op de bank zette.

Benschop begon goed geconcentreerd aan de wedstrijd en zette gelijk veel druk op de mannen uit Driebergen. De weer uitstekend spelende achterhoede stond als een huis en gaf tijdens de gehele wedstrijd nagenoeg niets weg. Het gevaar van FC Driebergen moest komen van standaard situaties, maar ook die leverde nauwelijks gevaar op. Een vrije trap in de 14e minuut van Sezer Gurbuz werd naast gekopt door Jelle Adema en bleek ook een van de laatste wapenfeiten van Driebergen te zijn. Benschop nam het initiatief, won nagenoeg alle duels op het middenveld en in de 16e minuut kwam Benschop verdiend op voorsprong. Stef Elings zette met een mooie diepe bal David Verweij vrij voor keeper Anton Advokaat, die met de voet de bal onderschepte. De bal kwam voor de voeten van de goed meegelopen Patrick Maton, die iedereen die zijn schot nog probeerde te onder scheppen kansloos liet 0-1. Benschop knalde door en het was onbegrijpelijk dat het met de rust nog 0-1 stond. Met prima positie spel creëerde Benschop diverse grote mogelijkheden. In de 18e minuut was het weer David Verweij, die alleen voor Advokaat verscheen, maar weer redde de Driebergen keeper. Een minuut later was het Jimmy Vendrig, die enkele verdedigers uitspeelde en snoei hard uithaalde. Helaas net naast, FC Driebergen kwam niet verder dan enkele plaagstootjes van de technisch begaafde Pedro Salazo Helder en Manuel Salazo Delfim, maar tot aan de 16 meter ging het goed. Vlak voor de rust was het weer David Verweij, die Benschop naar een grotere voorsprong had kunnen schieten, maar weer was keeper Anton Advokaat hem te snel af.

 

Na de rust een zelfde spelbeeld. Benschop bleef de bovenliggende partij. In de 58e minuut was het weer David Verweij, die dicht bij de 0-2 zat. Een vliegend schot van hem kan maar net tegen gehouden worden door Advokaat en Bryan de Boer kwam een teenlengte te kort om de losgelaten bal over de lijn te krijgen. In de 70e minuut werd de wedstrijd beslist. Een prima aanval over rechts leverde een scherpe voorzet van Jeroen Lamboo op, die prachtig werd ingeschoten door Thomas Banfi, de man die op het laatste moment Kwame Ballo verving. Thomas kreeg daarna een publiekswissel en Kwame was zijn vervanger. Benschop speelde de wedstrijd rustig uit en het enige gevaar kwam uit een vrije trap net buiten het strafschop gebied. Het schot van Sezer Gurbuz, ooit nog speler bij Benschop, raakte de buitenkant van de paal. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende v.d. Berg waren er allemaal lachende gezichten bij Benschop na een mooie en uiterst sportieve wedstrijd.

 

Wat gaat er komen. 

Zaterdag komt Focus uit Culemborg op bezoek, de winnaar van de 2e periode. De wedstrijd begint om 14.30 uur en wil Benschop nog wat bereiken in de competitie, dan zullen de punten in Benschop moeten blijven. Niet gemakkelijk maar zeker de moeite waard om naar het sportpark te komen. 

De opstelling van Benschop:  

Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden, Coen vd Snoek, Jurgen Ruitenbeek, Bryan de Boer, Jeroen Lamboo, Stef Elings, Jimmy Vendrig, ( 81e min Mike Vergouw), Thomas Banfi, (71e min Kwame Ballo) Patrick Maton en David Verweij, (89e min Biko Brazil).