• U bent ingelogd als:

Deceptie van VV De Meern bij Alverna: 4-1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Vandaag stond een ritje Wijchen op de agenda, wederom niet echt naast de deur. Ons vlaggenschip ging op bezoek bij Alverna die na 3 gelijke spelen nog ongeslagen was. De ploeg van trainer Jan Pruijn die een aardig curriculum vitae heeft opgebouwd in het betaalde voetbal. Was onder andere trainer van N.E.C., Helmond Sport en Ajax Cape Town, maar heeft ook wat geld opgehaald in China, Libië en de Verenigde Staten.  Alverna is een jonge ploeg met alleen maar tieners en twintigers, spelend op Sportpark “Het Bospad”. Het Bospad is een fraai complex, opvallend is de tribune aan de korte zijde achter het doel, hooligan proof gemaakt, alsof Ronnie Flex komt optreden en beschermd moet worden voor een bierdouche. De omstandigheden waren ideaal en er werd gespeeld op een goed kunstgrasveld.

 

Dan de wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter Horst en (pas) om half 3 begon. Opvallend was de rol van Stevie in de opstelling, niet zozeer dat hij in de basis stond maar wel dat hij opgesteld stond aanvallend vanaf rechts. De wedstrijd is slechts 3 minuten oud als dezelfde Stevie na een goede aanval over links de eerste kans van de wedstrijd krijgt. Zijn schot is helaas te slap en de keeper van Alverna kan de bal oprapen. Het eerste half uur gaat het spel op en neer met voor beide ploegen wat kansjes. Af en toe laat Tom vanaf links zien wat een potentie hij heeft met zijn rushes, helaas komt het er te weinig uit. Eén van zijn rushes leidt in de 24e minuut tot de grootste kans van de wedstrijd voor Gokhan tot dan toe. Tom geeft voor, maar Gokhan heeft net teveel tijd nodig om doeltreffend af te ronden. Extra zuur hierbij is dat de counter die hierop volgt de 1-0 voor Alverna oplevert. Een doorbraak over rechts, de bal wordt vanaf de achterlijn teruggetrokken en Dennis Arts schiet Alverna op voorsprong. Dit luidt gelijk een mindere fase in van De Meern, waarbij wij erg goed wegkomen als Alverna in de 35e minuut een vrije trap op de paal schiet. In deze fase krijgen we ook weer veel corners tegen. Ik heb er vorige week al wat over geschreven in mijn verslag, maar het is ongelofelijk hoeveel corners wij tegen krijgen, ook vandaag kon ik de tel niet meer bijhouden. Echter, we krijgen ze ook wel eens mee…..En dit is de inleiding voor de 1-1 in de 38e minuut als Tom een corner panklaar op het hoofd van Joris legt die de gelijke stand binnen kopt. Met deze stand gaan we ook rusten, we hebben een leuke eerste helft gezien onder prima omstandigheden, het kan de 2e helft alle kanten op. Noemenswaardig is nog een vermakelijk momentje in de 1e helft waarbij de scheidsrechter een “piepje” in zijn oor hoorde hetgeen zou betekenen dat de grensrechter zijn vlag in de lucht had gestoken voor een ingooi. Los van het feit dat het voor mij nieuw was dat op dit niveau ook al gewerkt wordt met technische hulpmiddelen, was dit een duidelijk gevalletje “Schoonenberg” en vlogen daarna de “piepjes” vanaf de kant hen om de oren…..

 

In de 2e helft komen de teams ongewijzigd het veld op waarbij het begin zich kenmerkt door een aantal corners op rij die wij tegen krijgen. En daardoor is het 5 minuten na rust zomaar 2-1 als uit een corner Rick van Ginkel de 2-1 binnen kopt. Het lukt ons maar niet om de wedstrijd naar onze hand te zetten, we komen overal net te kort en de counter van Alverna is continu gevaarlijk. Met name Rick en Bob proberen het goede voorbeeld te geven door vooral te knokken, hetgeen Bob in de 60e minuut een gele kaart oplevert. Voor mijn gevoel onterecht, maar dit was waarschijnlijk een optelsom voor meerdere kleine overtredingen. In de 20e minuut van de 2e helft lukt het eindelijk weer eens om een goede aanval op de mat te leggen. Stevie zet voor vanaf rechts en via Bob komt de bal bij Gohkan die vanuit een moeilijke positie net niet doeltreffend kan uithalen. Hierna is het tijd voor een dubbele wissel, waarbij de linkerkant vervangen wordt. Lejon Cats en Sedan Ozan komen in het veld, Bob gaat dieper spelen waarbij we gokken op zijn kopkracht. Dit opportunistische spel lijkt zijn vruchten af te werpen, want we zijn in deze fase sterker. We krijgen met name vanaf links legio mogelijkheden om goede voorzetten te geven, maar het is teleurstellend om te zien dat we dit erg magertjes uitvoeren waardoor Gokhan en Bob nauwelijks in stelling kunnen worden gebracht. Een kwartier voor tijd verspeelt Irak knullig de bal en kan Alverna vrij op Taner aflopen. Met kunst en vliegwerk en hulp van de paal blijft het 2-1 en “leven” we nog. We gaan nu achterin 1 op 1 spelen hetgeen begrijpelijk is bij deze stand. 8 minuten voor tijd wordt het pleit beslecht. Irak verspeelt de bal waarbij hij half liggend probeert te corrigeren en daarbij hands maakt. Het is zwaar bestraft, maar scheidsrechter Horst besluit tot een penalty. Met veel moeite weet Tjaling Kamerman deze te verzilveren, want via Taner, de paal en nog eens de paal gaat de bal er uiteindelijk in. 3-1 en de wedstrijd is gespeeld. Blijkbaar is de gifbeker nog niet helemaal leeg want 4 minuten voor tijd wordt het nog erger. Irak speelt de bal zomaar bij de tegenstander in de voeten, het was duidelijk niet zijn dag, en Yannis Ngola kan simpel afronden. En zo eindigt de wedstrijd in een 4-1 nederlaag. Weliswaar ietwat geflatteerd maar we hadden vandaag ook geen recht op de overwinning. Balend besluit ik de 3e helft te laten voor wat die is en aanvaard de 85km huiswaarts.

 

Een blik op de ranglijst leert inmiddels dat we met 4 punten slechts 2 ploegen onder ons hebben. Echter, het gat naar de nummers 3 t/m 5 is ook slechts 3 punten…..Kortom, er is nog veel mogelijk waarbij we echt wel beter zullen moeten voetballen om 3 punten tegen Woezik te halen, onze volgende tegenstander uit Wijchen die 4e staan met 7 punten. Woezik is met ruim 1600 leden (14 zondag senioren teams!) en meer dan 400 vrijwilligers een grote club te noemen, in meerdere opzichten te vergelijken met onze eigen club. Aftrap is a.s. zondag om 14.00 uur bij VV De Meern.

 

Edwin Ebskamp

 

25’ 1-0 Dennis Arts

38’ 1-1 Joris van Rooijen

50’ 2-1 Rick van Ginkel

82’ 3-1 Tjaling Kamerman

86’ 4-1 Yannis Ngola

De Meern: Taner Memili, Trevor Mulders, Irak Asad, Joris van Rooijen, Hakan Yasar (62. Lejon Cats), Rick Kruijs, Kesly ten Haag, Stevie Blokland, Gokhan Yasar, Bob Verweij, Tom van der Linden (62. Sedan Ozan).