• U bent ingelogd als:

De wereldredding van David Jensen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bron: 030.nl/Vak P 

Hij sierde zondagmiddag de voorpagina van FC Today, het wedstrijdmagazine van FC Utrecht. David Jensen, de invaller voor Robbin Ruiter die in de slotfase van het duel tegen Feyenoord binnen vier minuten twee doelpunten om zijn oren kreeg. Wij op Vak P staan altijd nogal snel klaar met ons oordeel. ,,Met Ruiter was het niet gebeurd, de invaller is een typische lijnkeeper”, zo hoorde ik luid verkondigen op de tribune naast me.

 

Maar die ‘typische lijnkeeper’ bracht in de tweede helft een wereldredding op zijn naam, door een bijna onhoudbaar afstandsschot van Robin Gosens via de lat uit zijn doel te werken. Minuten lang gonsde het op de tribunes van Galgenwaard en ook op Vak P. Hadden we ons dan toch vergist en had FC Utrecht een uiterst bruikbare stand-in voor Robbin Ruiter in huis? Want met die redding voorkwam Jensen de vrijwel zekere 1-1 en waarschijnlijk een scenario zoals dat zich onlangs tegen NEC voordeed.

 

Er waren meer ovaties op Galgenwaard in de spectaculaire ontmoeting tegen Heracles. De vaak virtuoze aanvalsacties en het gedegen middenveldspel bracht het publiek voor rust in extase, Heracles kwam er niet aan te pas. Hoe spijtig was het dat de zo onmisbare balafpakker Rico Strieder met een vrij ernstige knieblessure het veld moest ruimen na een ongelukkige tackle op het middenveld. Invaller Mark van der Maarel paste zich gelukkig wonderwel aan bij het goede niveau van zijn teamgenoten.
Ovaties waren er ook voor Bart Ramselaar en Ruud Boymans die voor de aftrap een ereronde liepen hetgeen benadrukte hoe groot de goodwill van deze spelers was in de korte periode dat ze het FC Utrecht-shirt hebben gedragen. Ramselaar is intussen ook uitgeroepen tot sportman van het jaar in de stad Amersfoort, een mooie onderscheiding voor deze even talentvolle als bescheiden voetballer. En Boymans, die had het unieke vermogen om onmogelijke wedstrijden op karakter open te breken…

 

Een mooi gebaar was er ook tijdens de met lichtjes op de tribune begeleide ereronde van het FC-team: lichtjes bedoeld als herinnering aan het ‘Chape-drama’.  Daarna klonken er weer vrolijke klanken in het sfeervolle Galgenwaard waar de speaker tot onze teleurstelling op Vak P niet David Jensen maar Yassin Ayoub tot ‘man of the match’ uitriep. Niet dat we het Ayoub niet gunden, maar hoe mooi zou die opsteker geweest voor de nieuwe doelman na zijn schlemielige optreden in de slotfase tegen Feyenoord. Maar zo te zien, heeft Jensen die sportieve kater al helemaal verwerkt.

Door : Hans van Echtelt.