• U bent ingelogd als:

De Van Genderens brengen GDC in mineur

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Zaterdag 24 september kwam GDC, de nr 2, die eveneens 7 uit 3 heeft naar de Kruisboog in Houten. Afgelopen seizoen hadden zij voor een jaar een uitstapje gemaakt naar de 1 ste klasse A, maar dat werd voor hen geen succes. Nu treffen we elkaar weer in Zuid 1 – 2 de klasse F. Alleen Roda Boys is nog zonder puntverlies en staat 1 ste met 9 uit 3.

In de 4 de min. zet Dyon Siebelink voor, maar Lennart Dubbeldam komt een stapje tekort. GDC wordt gevaarlijker en schiet net naast de goal, waar nu Nicky Oostrom( voorheen VVIJ/ Houten)keept. Hij vervangt Matthijs Mocking, die vanwege een blessure verplicht rust heeft. In de 10 de min. verlengde Delta de aanval, die via Stefan Dijs naar Lennart Dubbeldam ging; met een curve in de hoek: 1-0.

Bijna zat er nog een in; maar via de binnenkant paal, kwam de bal terug in de keepershanden. Op de rand 16 mocht GDC een vrije trap nemen, de bal kwam tegen de arm van Bas, maar hij hield zijn arm stijf, gestrekt tegen zijn lichaam- geen hands dus vond scheidsrechter JA de Jong. In de 22 ste min. uit t niets kwam GDC op 1-1 door Pascal de Vries. Heel Delta protesteerde:”Buitenspel, wel 2 a 3 meter!;  ook onze grens bleef met de vlag omhoog staan, maar de scheids kwam niet terug op zijn beslissing. Bas Geurts kwam binnendoor, maar zijn inzet was te schuin voor Dyon. In de 40 ste min moest Dyon Siebelink het veld ruim, want met een  pijnlijke hamstringblessure ging hij strompelend naar de dug-out. Harmen van Genderen nam zijn stek in. Stefan Dijs testte met een pegel het houtwerk- weer binnenkant paal.

In de pauze gaf trainer Kevin aan, dat hij tevreden is over het vertoonde spel; er worden kansen gecreeerd- zo houden. Domenique Pellegrom passt op Timon van Genderen, die wegdraait van zijn man en schiet op de goal; met een snoekduik maakt keeper de Waerdt de aanval onschadelijk. Lennart Dubbeldam komt in schietpositie, maar nr 3 van GDC zit hem op de huid. GDC krijgt een corner aan de andere kant, die tot de nodige onrust leidde- men kreeg het leer niet goed weg; keeper Nicky Oostrom moest de bal wegstompen. In de 68 ste min. weer malheur aan de Delta Sports kant: aanvoerder Bas Geurts viel uit met een dikke enkel, weer een middenvelder.; voor Bas kwam Niek Nieuwenhujsen. Om  voorin meer snelheid te brengen werd Bas Rouhof gewisseld met Stefan Dijs. Bart gooide de bal op rechts en Niek ging al sprintend richting goal; de keeper stopte hem. UIt een corner probeerde Bart Rouhof een omhaal. In de 82 ste min. – Van Genderen – story: Op links komt Timon van Genderen dreigend door; hij zet voor de pot ; eerst raakte Lennart Dubbeldam de bal, die de keep niet klemt en bij de 2 de paal – de omhaal van broer Harmen van Genderen: 2-1! Een schoonheid.

Delta Sports moet behouden gaan spelen. Thymen Doeleman toont zijn inzet- vallend, krabbelend, maar blijft wel in balbezit. Bart Rouhof laat nog 3 man zijn schoenzolen zien, maar er was er een teveel. Van ong. 30m pompt GDC de bal voor ; die wordt doorgekopt, maar levert geen gevaar meer op. Een sportieve pot, met Delta Sports als overtuigende winnaar. Helaas 2 uitvallers met een behoorlijke blessure. In de kleedkamer gaat de music box aan en er kan gedanst worden. De overwinning wordt met feestbubbels gevierd.  

Man of the match: Thymen Doeleman. 

Beelden wedstrijd: nl.sportvideos365.com/deltasports95