• U bent ingelogd als:

De mooiste goals van het afgelopen seizoen

Geplaatst in Rubrieken / Columns

Door: Hans van Echtelt 

 

Begin juli waren op Fox Sport de zeven mooiste goals te zien die volgens de sportredactie van dit medium door FC Utrecht in het afgelopen seizoen waren gescoord. Een mooi lijstje maar voor de aardigheid heb ik er zelf nog drie aan toegevoegd, die volgens mij ook voor deze erelijst in aanmerking moeten komen.

 

 

 

Maar eerst het lijstje van Fox Sport:

 

 

 

25 september 2016: FC Utrecht – Sparta

 

 

 

Nacer Barazite

 

Als een ballerina op voetbalschoenen om de as draaien om vervolgens met de binnenkant van de schoen binnen te schieten. Hij gaf het begrip zelfbeheersing een nieuwe dimensie met deze wonderschone treffer.

 

 

 

22 september 2016: FC Twente – FC Utrecht (beker)

 

 

 

Richairo Zivkovic

 

Als een Nederlandse Usai Bolt gaat hij sinds deze avond door het leven, door die fenomenale sprint in de slotfase waarbij opponent Mateusz Klich begon met een voorsprong van dik tien meter maar op pure snelheid alsnog werd geklopt.

 

 

 

18 februari 2017: FC Utrecht – PEC Zwolle

 

 

 

Nacer Barazite

 

Sebastien Hallker zag de voorzet komen, stapte over de bal heen en werd voor dit staaltje voetbalintelligentie beloond met een goal van Barazite, waarmee de wedstrijd beslist werd.

 

 

 

25 februari 2017: FC Groningen-FC Utrecht

 

 

 

Yassin Ayoub

 

Op mijn verjaardag (ik werd die dag 74) gaf Ayoub die dag extra luister door na een subtiel hakje van Yassin Ayoub de 2-3 binnen te schuiven, een (winnende) treffer om in te lijsten.

 

 

 

14 mei 2017:  AZ-FC Utrecht

 

 

 

Richairo Zivkoviv

 

Met een halve piroutte liet hij doelman Tim, Krul kansloos en maakt op die manier de 0-1 in een wedstrijd die FC Utrecht bij een nederlaag een fikse financiele meevaller had kunne opleveren.

 

 

 

17 mei 2017: Heerenveen-FC Utrecht

 

 

 

Sebastien Haller

 

 

 

‘Hoe doet hij dat nou weer,’ was het tv-commentaar bij de 1-3. De spits deed het namelijk met de hak en dat was weer zo’n wonderlijk staaltje van de Fransman, een soort afscheidsgeschenk dus.

 

 

 

28 mei 2017: FC Utrecht- AZ

 

 

 

Nacer Barazite

 

 

 

Niet de mooiste uit de reeks, wel de meest cruciale. De beslissende penalty moest onder grote mentale druk genomen worden, nadat FC Utrecht in de reguliere speeltijd een 3-0-achterstand ongedaan had gemaakt in een kolkend Galgenwaard.

 

 

 

Tot zover het lijstje van Fox Sport, een mooie terugblik op een al even mooi seizoen.

 

 

 

P.S. Ik had daar ook nog twee treffers van Haller tussen willen zien. Zijn fenomenale omhaal tegen ADO (uit) die ten onrechte wegens buitenspel werd afgekeurd. En natuurlijk zijn moedige tweede penalty op AZ-doelman Tim Krul nadat deze keeper de eerste strafschop in de 94-ste minuut had gestopt na allerlei provocerende acties ten opzichte van de koelbloedige Fransman. En tenslotte de fraaie treffer van Sofyan Amrabat tegen Heerenveen, die met een boogschot doelman Erwin Mulder verraste.