• U bent ingelogd als:

De Merino’s 1 – SVL 1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 6 mei 2017. SVL speelde een goede uitwedstrijd uit tegen De Merino’s en wonnen verdiend met 2-1. Door deze uitslag is het voor SVL nog mogelijk om de periode van de kampioen AFC over te nemen dan moet er komende zaterdag wel gewonnen worden van AFC. Wel zullen DTS Ede en Montfoort gelijk moeten spelen of verliezen dus aankomende zaterdag kan het nog zeer spannend worden.

In de derde minuut was er kopbal voor het doel van De Merino’s die ook maar net over ging. De 9e minuut brak Thomas Malolepszy door maar zijn schot werd gestopt door de keeper van De Merino’s. In de 14e minuut was Selçuk Albayrak dicht bij de 1-0 voor SVL maar uit een zeer goed opgezette aanval schoot hij helaas naast. Maar in de 25e minuut redde Geert Willem Merkens SVL voor een achterstand, hij blokkeerde een doorgebroken speler van De Merino’s en tikte de bal corner. Selçuk Albayrak Speelde in de 32e minuut Thomas Malolepszy op tijd maar zijn schot belande op de lat. Direct daarna schoot Thomas Malolepszy de hard in maar helaas stond Alex van Eem het doelpunt in de weg via zijn voet ging de bal het doel van De Merino’s uit. Met deze stand 0-0 werd er gerust, na de rust kwam Martijn Verkerk het veld in voor Bram Peeters. De 64e minuut werd Danny Kuijer gewisseld en kwam Willem Baaij het veld in. Nog geen minuut daarna wipte hij de bal langs de keeper van De Merino’s en stond het 1-0 voor SVL verdiend. Alex van Eem werd in de 76e minuut gewisseld en kwam Anis el Makrini hem vervangen. In de 80e minuut zette Selçuk Albayrak de bal voor en Martijn Verkerk tikte de bal achter de keeper van De Merino’s en zo leidde SVL met 2-0. Maar in de 83e minuut kwam De Merino’s toch nog op 1-2. De 87e minuut had Selçuk Albayrak de stand op 3-1 kunnen brengen voor SVL maar de keeper van De Merino’s stopte de bal. En zo ging SVL met een verdiende overwinning naar Langbroek.

Opstelling SVL; Geert Willem Merkens, Frank Barte, Rik van Leeuwen, Bram Peeters(Martijn Verkerk), Bastin Hofman, Walter Cremers,   Thomas Malolepszy, Mark van Oudbroekhuizen, Selçuk Albayrak, Alex van Eem(Anis el Makrini) en Danny Kuijer(Willem Baaij).

Aankomende zaterdag speel SVL thuis tegen de kampioen AFC uit Amsterdam aanvang 14.30 uur. SVL heeft nog een kleine kans op een nacompetitieplaats voor promotie naar de hoofdklasse. In de derde periode staat Volendam op een eerste plaats en wanneer Volendam zijn laatste wedstrijd wint valt de periodetitel van kampioen AFC naar de ploeg die op de vierde plaats staat. Voor de plaats komen Montfoort (40 punten), DTS Ede (39 punten) en SVL (39 punten) in aanmerking. Wanneer Montfoort en DTS gelijkspelen of verliezen en SVL wint van kampioen AFC dan wordt SVL vierde en neemt het de periodetitel van AFC over. Montfoort speel uit bij Roda 46 en DTS Ede speelt thuis tegen Geinoord Nieuwegein.