• U bent ingelogd als:

De Meern zondag verliest wederom

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Evenals vorige week waren wij ook vandaag gastheer, dit keer kwam Unitas uit Gorinchem op bezoek. Deze debutant in de hoofdklasse was redelijk goed aan de competitie begonnen. In ieder geval beter dan onze oranjehemden, maar dat is ook niet zo moeilijk als je pas 1 schamel puntje hebt behaald. Het was wederom prachtig weer hetgeen met name veel publiek uit Gorinchem had aangetrokken. Het kan ook zijn dat het walking footbal team van Unitas een teamuitje had, want de gemiddelde leeftijd van het “uit-publiek” lag toch ruim boven de pensioengerechtigde leeftijd.

 

In onze opstelling ontbraken een aantal namen, zo had Jeffrey O’Brien nog teveel hinder van het trekken van een verstandskies en was ook Jeremy Rodrigues Varela niet op het wedstrijdformulier terug te vinden. In de basis stonden vandaag Hugo Peters en Youssef El Hammouchi.

 

Om 14.00 uur fluit scheidsrechter Jurjen Kaper voor het begin van de wedstrijd. En na een paar minuten is het gelijk al even paniek in de tent als Mark den Hartogh over een bal heen loopt, maar gelukkig kan Lejon Cats alsnog opruimen. Unitas is sterker en meer in balbezit en als dan een mooie voorzet over links prachtig onderschept wordt door Menno Vink hoop ik dat dit de wake-up call is voor onze oranjehemden. We gaan dan inderdaad wat beter voetballen, zijn wat meer in balbezit, maar het gaat allemaal erg stroperig en moeizaam. Na 20 minuten spelen dan voor het eerst iets wat op een aanval lijkt van ons, maar Hugo Peters zet slecht voor waardoor we nog steeds wachten op de eerste kans.  In de 25e minuut is er dan een opstootje waarbij Youssef El Hammouchi ontsnapt aan geel. Na een half uur spelen waagt een speler van Unitas een schot van een meter op 20, het schot is hard en laag en gaat gelukkig net naast.

 

De wedstrijd gaat nu gelijk op, maar voor beide ploegen is er nog geen echte kans te noteren geweest. Na een half uur spelen dan toch eindelijk een kans voor ons, maar Youssef El Hammouchi mist de bal, waardoor de brilstand blijft. 2 minuten later staat gelukkig nog steeds 0-0 op het scorebord, want Unitas legt dan een prachtige aanval over links op de mat. De voorzet is op maat en kan zo ingekopt worden, maar de Unitas-speler kopt tegen de onderkant van de lat. Ik zat te ver weg om het goed te zien, maar was blij dat er geen VAR aanwezig was. In de scrimmage hierna kunnen we de bal gelukkig tot corner verwerken. Een aantal minuten later staat Menno Vink verkeerd opgesteld in zijn doel en waagt een Unitas-speler het vanaf een meter of 22. De bal gaat maar net naast.

 

Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft zakt ons spel weer naar een bedenkelijk niveau. Lejon Cats botviert zijn frustratie hierover op een tegenstander en krijgt terecht geel. Maar zijn frustratie valt wel te begrijpen, het is huilen met de pet op wat we laten zien, sommige spelers denken dat ze aan het zaalvoetballen zijn en de beuk mag er meer in gegooid worden. Een paar minuten voor rust dan nog een opleving van Solace Osarugue Uyi-Olaye. Hij heeft een prachtige actie in huis maar zijn schot raakt helaas de paal. Dit had meer verdiend, maar was ook het enige hoogtepuntje van ons in de eerste helft.

 

In de 2e helft is Randy Ababio achtergebleven in de kleedkamer en vervangt Alain de Koter hem. Het eerste kwartier is bijna nog slechter dan de eerste helft. Ook Unitas laat zien dat het een zeer beperkte ploeg is en het is echt en draak van een wedstrijd om naar te kijken, een typische 0-0 wedstrijd ook. Na 60 min mag Youssef El Hammouchi gaan douchen en komt Nathan Spaan in het veld. Op papier hebben we nu veel aanvallers in het veld staan, maar in de praktijk komt dat er nauwelijks uit. We kunnen echt geen potten breken.

 

En dat aanvallers slecht kunnen verdedigen blijkt in de 66e minuut. Alain de Koter laat zijn tegenstander opstomen richting ons strafschopgebied en probeert dit te compenseren door een domme overtreding te maken net buiten de 16 meter van ons. En dit blijkt funest, Yasin Ouja krult de vrije trap keurig over de muur en Menno Vink is kansloos. In deze typische 0-0 wedstrijd staan we nu met 1-0 achter, aangezien we nauwelijks kansen weten te creëren hebben we niet de illusie dat we dit even recht gaan zetten.

 

De technische staf besluit nog een laatste wissel door te voeren, Serkan Yasar komt in het veld voor Hugo Peters. Serkan staat nog geen 3 minuten in het veld of hij gaat al het boekje in bij scheidsrechter Kaper, wederom een oliedomme gele kaart. Even later krijgt ook Alain de Koter nog geel voor een hoog been. Dit ging niet expres, maar ook hier was geel wel terecht. We doen ons best, maar ogen machteloos. Het is nu open huis bij ons wat nog 2 grote kansen voor Unitas oplevert. In blessuretijd krijgt Alain de Koter dan nog een grote schietkans, maar deze wordt goed gered door de keeper. En als scheidsrechter Kaper dan affluit staan we wederom met lege handen.

En zo kan ons hoofdklasse-avontuur na 4 wedstrijden al zorgelijk genoemd worden. Dat Tom Waltman een linie naar achteren is gehaald heeft weliswaar wat meer stabiliteit in de achterhoede gebracht, want zeperds zoals bij Gemert kunnen we ons niet meer veroorloven. Maar uiteraard missen we de duelkracht van Tom nu op het middenveld.

 

Ik kan op dit moment echt niet bedenken wie er goals voor ons moeten gaan scoren, maar daarvoor moeten we eerst kansen gaan creëren. En dat laatste is absoluut niet het geval, maar ook de beleving mag wel wat beter. Ik zie dat terug in de 3e helft en ook uit de overlevering na de vrijdagavondtraining. Het lijkt wel een wedstrijdje “wie is er het eerste thuis”, want los van Mark, Lejon, Menno en Tom ontbreekt iedere binding met de club en de supporters op deze manier. Maar dat is ook het risico als je zo’n batterij spelers overal vandaan haalt.

 

Volgende week treden we aan in Breda, vanaf 14.30 uur is Baronie onze gastheer. Zij verloren gisteren met 2-0 bij Halsteren en staan 5e met 10 punten uit 5 wedstrijden.

 

Edwin Ebskamp

 

’66 0-1 Yasin Ouja

 

De Meern: Menno Vink, Youssef El Hammouchi (’60 Nathan Spaan), Richie Agyapong, Lejon Cats, Mark den Hartogh, Anis Ziani, Tom Waltman, Hugo Peters (’68 Serkan Yasar), Dyllan Ahinful, Randy Ababio (’46 Alain de Koter), Solace Osarugue Uyi-olaye