• U bent ingelogd als:

De Meern zaterdag verzuimd volle buit te pakken tegen hekkensluiter Odysseus (0-0)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op een winters aandoende zaterdagmiddag is het De Meern niet gelukt de volle buit te behalen tegen hekkensluiter Odysseus, waartegen het op 0-0 bleef steken. Het was een echte aprilmiddag, waarop zonneschijn en winterse buien elkaar afwisselden. Bovendien stond er een koude wind. Blijkbaar had het veel mensen ervan weerhouden de gang naar het sportpark te maken, want er was weinig publiek. Bij De Meern ontbraken vanwege blessures Lars Bootsma en Remco de Smit.

 

De tegenstander had zich goed ingesteld op het spel van De Meern, want het verstoorde de opbouw van achteruit en verdedigde het snelle aanvalsspel over de flanken goed. De Meern gaf achterin nauwelijks wat weg en wist voorin wel kansen te creëren, maar was niet scherp genoeg in de afronding.

 

Jesse Schuin was in de 15e minuut dicht bij een doelpunt, maar zag in de rebound na een gevaarlijk schot van Christian Rodriguez de bal van zijn voeten stuiten. Rond de 20e minuut kwamen Jesse Schuin en de opgekomen Sjors Smeulders een fractie te laat bij diepe ballen in het strafschopgebied van Odysseus. In de 38e minuut zag Tim Bijl zijn schot uit een voorzet van Bart Scholts net over gaan. Vlak voor rust kon Odysseus een paar keer gevaarlijk worden toen De Meern slordig was in het uitverdedigen, maar ook bij hen ontbrak de scherpte.

 

Na rust ging de wedstrijd een tijdlang gezapig op en neer en hoefde de goed leidende scheidsrechter Roelof Luinge niet zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Pas in de 70e minuut viel een gevaarlijk moment te noteren. Bart Scholts maakte een gevaarlijke actie over links en zijn voorzet werd goed ingeschoten door Christian Rodriguez, die zijn inzet echter met de voeten gekeerd zag worden door de Odysseus-keeper. In het laatste kwartier werd Christian vervangen door Tim de Graauw. Deze was direct dichtbij een treffer, maar zag zijn schot na goed breed leggen van Jesse Schuin, net naast gaan. Tenslotte was Jesse Schuin vlak voor tijd dichtbij de winnende treffer, maar belandde zijn schot in het zijnet. De Meern oogde in deze fase niet dat het alles op alles zette om de overwinning uit het vuur te slepen. En zo bleef het tot het eind toe spannend zonder dat je door het vertoonde spel op het puntje van je stoel zat. Aanstaande (paas)zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen TOV uit Baarn dat een na laatste staat op de ranglijst en er alles aan zal doen om degradatie te ontlopen. De Meern is met 4 wedstrijden te gaan, nog steeds niet uitgespeeld in deze competitie en zal dan echt de mouwen op moeten stropen om een goed resultaat neer te zetten.

 

Opstelling: Martijn Smorenburg, Rick Hauwert, Sjors Smeulders, Roel van Wiggen, Tyrell Zinhagel, Indy van de Poll, Tim Bijl , Bart Scholts, Tom Gentenaar, Christian Rodriguez (80e Tim de Graauw), Jesse Schuin

 

Wissels: Tim de Graauw, Jay Veldhoen, Moreno de Joode, Jordy Martens