• U bent ingelogd als:

De Meern zaterdag verspeelt in slotfase overwinning tegen FC De Bilt (1-1)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Maart roerde zijn staart zaterdagmiddag. In de eerste helft zorgde een buiengebied met heftige wind ervoor dat van normaal voetbal geen sprake kon zijn. Halverwege de eerste helft moest de wedstrijd zelfs een kwartier stilgelegd worden omdat het te gortig werd. Onder dit soort weersomstandigheden is het fijn dat ons sportcomplex tribunes heeft aan beide zijden van het veld, waardoor het publiek droog en uit de wind kon zitten op de overdekte tribune.

 

Tegenstander van vandaag was koploper FC De Bilt, dat riant aan kop gaat, maar na de winterstop in een slechte periode zit. Doordat ook de naaste concurrentie punten verspeelt, heeft het de koppositie nog weten te behouden. De Meern lijkt in de tegenovergestelde beweging te zitten met 3 overwinningen op een rij. De Meern speelde de eerste helft met de wind in de rug en haalde daar voordeel uit, hoewel veel ballen niet goed aankwamen en over de achterlijn verdwenen. Maar in de 5e minuut speelde de wind wel degelijk parten bij de openingstreffer van De Meern. Een keepersbal kwam in de middencirkel en bij de stuit kreeg de wind er vat op, waardoor de bal over de verdediging van De Bilt stuitte. En voordat de uitgekomen keeper de bal kon pakken was onze spits Jesse Schuin hem te snel af en liftte de bal fraai over de keeper het lege doel in (1-0).Het spel speelde zich vooral af op de Biltse helft maar De Meern kon geen gevaar stichten voor het Biltse doel. De Bilt stichtte daarentegen bij de spaarzame momenten op de Meernse helft wel gevaar. Keeper Martijn Smorenburg voorkwam met een fraaie redding in de 15e minuut de gelijkmaker van Fc De Bilt toen een aanval over rechts afgerond werd met een hard doelgericht schot. En een treffer van de De Bilt werd door scheidsrechter afgekeurd vanwege buitenspel waarvoor onze grensrechter Marcel van Doorn vlagde.

 

In de tweede helft waren de buien weggetrokken, maar was er nog wel veel wind. Nu kon De Bilt hiervan profiteren. Maar ook bij hen gingen veel ballen over de achterlijn. In de 55e minuut was het opnieuw keeper Martijn Smorenburg die met zijn voeten een inzet van een Biltse aanvaller wist weg te werken. In de 60e minuut werden spits Jesse Schuin en middenvelder Christian Rodriquez door trainer Richard Beekink gewisseld voor verdediger Ricky Hauwert en verdedigende middenvelder Indy van de Poll, waarmee de trainer voor een meer verdedigende speelwijze koos. En ondanks dat De Bilt gaandeweg de overhand kreeg, lukte het De Meern de gelijkmaker te voorkomen. Het had over geluk niet te klagen toen in de 85e minuut een bal op de doelpaal belandde. Na de officiële speeltijd trok de scheidsrechter nog behoorlijk veel blessuretijd bij en juist in deze extra tijd scoorde De Bilt toch nog. Met een onhoudbaar en weergaloos schot vanaf de punt van het strafschopgebied, maakte De Bilt de op zich verdiende gelijkmaker. Voor De Meern waren de druiven zuur en De Bilt was tevreden dat het de schade nog enigszins beperkt had weten te houden. Het lijkt erop dat de spanning in de strijd om het kampioenschap weer terug is nu De Bilt punten blijft verspelen. De Meern handhaaft zich in de kop van de grote middenmoot.

 

Opstelling: Martijn Smorenburg, Remco de Smit, Lars Bootsma, Roel van Wiggen, Tyrell Zinhagel,  Djoey Engel, Christian Rodriguez, (60e Indy van de Poll) Tim Bijl, Jesse Schuin (60e Rick Hauwert, Bart Scholts.

 

Wissels: Rick Hauwert, Indy van de Poll, Sjors Smeulders, Jay Veldhoen

Geef een reactie