• U bent ingelogd als:

De Meern zaterdag overklast Veensche Boys (0-3)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Onder een heerlijke lentezon, speelde De Meern zaterdag tegen de ambitieuze nummer 2 van de ranglijst Veensche Boys. De club in het kleine dorp tussen Amersfoort en Nijkerk, beschikt over een fraai complex waar menig topamateurlub jaloers op zou zijn. Ajaxspeler Donny van de Beek speelde in de jeugd van de dorpsclub en is zijn club niet vergeten. Hij steunt de club financieel en was vanmiddag op de tribune aanwezig.

 

Wat hij zag van zijn club moet hem niet vrolijk gemaakt hebben. De hele eerste helft speelde Veensche Boys compleet teruggezakt op eigen helft. Het kwam nauwelijks van de eigen helft af. Eerst denk je nog dat het tactiek is en dat ze De Meern met counters willen verrassen, maar gaandeweg bleek het gewoon onmacht. De Meern had de tegenstander vrijwel de hele eerste helft in de tang. In de 10e minuut kreeg onze spits Jesse Schuin een opgelegde kans op de openingstreffer. Tim Bijl passeerde op de rechterflank 3 tegenstanders en rondde in het 16-metergebied af met een schot in de korte hoek dat door de Veensche Boys-keeper gepareerd werd. De bal kwam in het 5-metergebied voor de voeten van Schuin, maar die schoot de bal tegen de paal.

 

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Een dominerend De Meern en het wachten was op een doelpunt. Dat leek er in de 59e minuut te komen toen Bart Scholts na een snelle rush op links een lage voorzet op maat afleverde op Jesse Schuin. Die schoot de bal helaas tegen de keeper. Maar bij de derde grote kans voor Schuin was het wel raak. In de 60e minuut kopte hij bij een corner de 0-1 binnen. En 2 minuten later zette Tim Bijl de 0-2 op het scorebord. Christian Rodriguez zette links op het middenveld een mooie aanval op, waarbij de bal via Tom Gentenaar diagonaal verplaatst werd naar Tim Bijl. Die op snelheid het strafschopgebied in soleerde en zelf fraai afrondde met een schot in de verre hoek. Dezelfde Tim Bijl stond in de 82e minuut aan de basis van een penalty voor De Meern, toen bij een doelpoging van hem volgens de scheidsrechter hands gemaakt werd door een Veensche Boys-speler. Tom Gentenaar bekroonde het overwicht van De Meern met een fraai genomen penalty; stiftbal in de kruising (0-3).

 

De Meern lijkt na een mindere periode rond de winterstop weer beter te draaien. Hopelijk zet die lijn zich door als we volgende week thuis de inhaalwedstrijd tegen Loosdrecht spelen.

 

Opstelling: Martijn Smorenburg, Remco de Smit, Lars Bootsma, Roel van Wiggen, Tyrell Zinhagel, Indy van de Poll, Djoey Engel (35e Bart Scholts), Tim Bijl, Jesse Schuin, Christian Rodriguez.(80e Tim de Graauw

Wissels: Rick Hauwert, Bart Scholts, Tim de Graauw, Kevin Memel

Geef een reactie