• U bent ingelogd als:

De Meern zaterdag hervat competitie met 3-0 nederlaag tegen Benschop

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na een korte winterstop, moest De Meern zaterdag de streekderby spelen tegen Benschop, dat dicht bij De Meern op de ranglijst staat en na een stroef begin, bezig is met een goede serie. De Meern lijkt de tegenovergestelde richting te bewandelen en was vlak voor de winterstop niet in goede doen. Dus benieuwd hoe beide ploegen uit de winterstop zijn gekomen.

 

Bij De Meern is na lang blessureleed Lars Bootsma weer in de basis teruggekeerd. Er ontbraken echter nog veel basisspelers; Bart Scholts en Tom Gentenaar zijn nog niet hersteld van blessures. Indy van de Poll was geschorst na zijn rode kaart in de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen Lopik. En keeper Martijn Smorenburg was absent vanwege werkverplichtingen.

 

Qua veldspel was de wedstrijd redelijk in evenwicht. De Meern creëerde voldoende kansen, maar faalde in de afwerking. Benschop kreeg minder kansen, maar was doeltreffender. In de 3e minuut kreeg spits Jesse Schuin een levensgrote kans op de openingstreffer bij een voorzet van Djoey Engel, maar zijn vrije kopkans mikte hij naast het doel. Vijf minuten later was de Benschopspits bij een dieptepass de verraste Ricky Hauwert te slim af en verschalkte onze doelman Jay Veldhoen met een schuiver in de benedenhoek (1-0). In de 16e minuut moest Sjors Smeulders geblesseerd het veld af en werd vervangen door Lorenzo Lassooij. Tien minuten voor rust vergrootte Benschop de voorsprong naar 2-0. Bij een vrije trap, die lang onderweg was, sprongen drie Benschoppers in een kluitje omhoog en wist één van hen de bal in het doel te koppen.

 

Na rust ging De Meern op zoek naar de aansluitingstreffer en leek daar in de 56e minuut in te slagen, maar Jesse Schuin schoot uit een vrije positie de bal in handen van de Benschopkeeper. Jesse werd in de 62e minuut vervangen door Bob Goselink. De Meern bleef de aanval zoeken en zette Benschop behoorlijk onder druk. Maar meer dan een paar kopkansen voor Roel van Wiggen en Lars Bootsma leverde dat niet op. 10 Minuten voor tijd werd het zelfs nog 3-0. Keeper Jay Veldhoen kwam goed uit bij een dieptepass van Benschop, maar was  ongelukkig bij het wegwerken van de bal. Hij schoot de bal tegen een tegenstander en ook in de rebound kwam de bal bij een Benschopper, die de bal in het Meernse doel schoot. Door het verlies is De Meern op de ranglijst weggezakt in de middenmoot.

 

Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen het wisselend presterende Loosdrecht. Hopen dat het vizier van De Meern dan weer op scherp komt te staan.

 

Opstelling: Jay Veldhoen, Sjors Smeulders (16e Lorenzo Lassooij), Saul van de Vegt, Lars Bootsma, Ricky Hauwert, Roel van Wiggen, Djoey Engel (80e Tim de Graauw), Remco de Smit,  Tim Bijl, Jesse Schuin (62e Bob Goselink), Christian Rodriguez.

 

Wissels: Pieter de Wit, Lorenzo Lassooij, Bob Goselink, Tim de Graauw, Kevin Memel, Abel Prins

Geef een reactie