• U bent ingelogd als:

De Meern (zat 1) wint overtuigend van Waterwijk (1-3)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De Meern heeft de 2e uitwedstrijd van de competitie overtuigend en redelijk eenvoudig gewonnen. Na twee thuiswedstrijden, moesten we vandaag naar de westkant van Almere. Tegenstander was  Waterwijk, met 1500 leden een van de grotere clubs van Almere. Het promoveerde afgelopen zomer en is een klasse hoger goed gestart met 6 punten uit 3 wedstrijden.

 

Bij De Meern stond Jay Veldhoen op doel voor de vanwege werk afwezige Martijn Smorenburg. Tyrell Zinhagel stond in de verdediging geposteerd voor de op de training geblesseerd geraakte Sander van de Laar. De wedstrijd werd gespeeld in zomerse omstandigheden; 25 graden en volop zon. Vanaf het beginsignaal nam De Meern het initiatief. Het vleugelspel was bij De Meern goed verzorgd en van daar kwam deze middag via Bart Scholts en Tim Bijl het meeste gevaar. Al na 8 minuten kon Tim alleen met een overtreding de doorgang naar het doel belet worden. De vrije trap op de rand van het 16-metergebied werd door Bart Scholts prachtig in de linkerbovenhoek geschoten (0-1). Na een half uur spelen moest aanvoerder Roel van Wiggen met een spierblessure het veld af. Tim de Graauw was zijn vervanger. Hij ging op het middenveld spelen en Remco de Smit nam de positie van Roel in. In de 31e minuut kreeg De Meern een grote kans op de 0-2 met een vrije kopkans voor Tim Bijl uit een voorzet van Bart Scholts. Tim kon de bal echter net niet genoeg raken. Terwijl de wedstrijd op en neer ging met een overwicht voor De Meern, kwam Waterwijk in de 34e minuut op gelijke hoogte door te scoren uit een niet goed door De Meern weggewerkte bal bij een corner (1-1). En met deze stand werd er gerust.

 

De Meern kwam strijdlustig uit de kleedkamer en zette direct druk op de tegenstander. Jesse Schuin was eerst dichtbij een treffer met een afstandsschot dat rakelings over ging. Kort hierna drukte De Meern door. Tim Bijl werd op rechts goed diep gestuurd en uit zijn niet goed weggewerkte voorzet  kon Tim de Graauw de 1-2 binnenwerken met buitenkant rechts. En in de 61e minuut was het weer Tim Bijl die aan de basis stond van het 3e doelpunt. Na een actie op de rechtervleugel, leverde hij een goede voorzet af in het 16-metergebied van Waterwijk. Deze bal kon niet goed uitverdedigd worden en belandde bij Bart Scholts. Deze bedacht zich geen moment, draaide weg en schoot de 1-3 binnen.

 

In de 80e minuut moest de uitblinker van deze middag, Tim Bijl, met een enkelblessure het veld af. Hij  werd vervangen door Bishoy Shehata. Waterwijk probeerde in het restant van de wedstrijd wel aan te dringen en de aansluitingstreffer te forceren. Maar echt gevaarlijk werden zij niet meer. De Meern was de gehele tweede helft de betere ploeg en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Met in de slotfase zelfs een goede mogelijkheid voor Tim de Graauw om de score uit te breiden. Met een spurt vanaf het middenveld ging hij, geflankeerd door een Waterwijker, op de keeper af maar verspeelde op het laatst de bal door in te houden. Met als slotakkoord nog een onnodige 2e gele kaart voor Jesse Schuin wegens spelbederf, floot scheidsrechter van der Wielen voor het einde en was een verdiende overwinning een feit.

 

Opstelling:

 

Jay Veldhoen, Trevor Mulders, Ricky Hauwert, Roel van Wiggen (30e Tim de Graauw), Tyrell Zinhagel, Remco de Smit, Indy van de Poll, Tim Bijl (79e Bishay Shehata), Tom Gentenaar, Bart Scholts, Jesse Schuin

 

Wissels: Bishoy Shehata, Tim de Graauw, Kevin Memel, Moreno de Joode

Geef een reactie